Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τις δεσμεύσεις Τσίπρα «βρέξει – χιονίσει» στη ΔΕΘ προαναγγέλλει ο Βίτσας

Τις δεσμεύσεις Τσίπρα «βρέξει – χιονίσει» στη ΔΕΘ προαναγγέλλει ο Βίτσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Βίτσας, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Παρίσι, ΣΥΡΙΖΑ, Τρόικα,

Το ευρύτερο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ανέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Βίτσας. Παράλληλα υπογράμμισε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει στο σύνολό τους τους 460 εφαρμοστικούς νόμους που έχει υπερψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση και να τους αντικαταστήσει βάσει ενός νέου, δικαιότερου και φιλολαϊκού προσανατολισμού.

«Θα ακούσετε μια δέσμη πολύ συγκεκριμένων μέτρων της κυβέρνησης της Αριστεράς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, βρέξει-χιονίσει, όπως λέει ο λαός. Θα ακούσετε τους μεσοπρόθεσμους στόχους και τις πολιτικές προς τα εκεί, όπως και τα εργαλεία τους. Κοστολογημένη, στη βάση ενός οικονομικού προγράμματος» τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον «Βήμα FM».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι που βρίσκονται σε εξέλιξη ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως:

«Όταν πηγαίνεις στο Παρίσι έχοντας στην τσέπη σου ως νόμο το Μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφιστεί στη Βουλή – και εννοώ την κυβέρνηση – τον Απρίλιο, τότε ο άλλος έχει επιπλέον επιχείρημα εναντίον αυτής της κυβέρνησης. Και όταν η κυβέρνηση ορκίζεται σε αυτό το Μεσοπρόθεσμο, τότε επαληθεύει τις προβλέψεις μας που έχουν οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή τα τελευταία πέντε χρόνια. Γι’ αυτό λέμε εμείς ότι πρέπει να αποποιηθούμε την κληρονομιά του μνημονιακού καθεστώτος τα τελευταία πέντε χρόνια και να διαχειριστούμε και να αλλάξουμε τα αποτελέσματά τους».

Κλείνοντας ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως «σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η πολιτική, φοροελαφρύνσεις θα εξαγγέλλει για το 2015 ο κ. Σαμαράς, αλλά φόρους θα βάζει. Θα συμβεί μια διάσταση λόγων και έργων, τρομερή. Δεύτερον, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν έχει «κάποια» λάθη. Λάθος είναι η φιλοσοφία του μέτρου που δημεύει την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Αυτό το μέτρο έρχεται ως προϋπόθεση του Μεσοπρόθεσμου».

Σχετικά άρθρα