Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν είναι ώρα για πανηγύρια»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν είναι ώρα για πανηγύρια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Το μπαλάκι στους δημάρχους πετάει ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τις επιπτώσεις του Covid-19, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως είναι ευθύνη της αυτοδιοίκησης της κάθε περιοχής να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις και να σταθμίζει όλα τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία προτού δώσου το πράσινο φως για τη διοργάνωση μίας εκδήλωσης.

«Πρέπει η αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε όλο αυτό.

»Ένα πανηγύρι γίνεται γιατί ένας δήμαρχος παραχωρεί έναν χώρο.

»Άρα εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος που παραχωρεί τον χώρο, προφανώς έχει την ευθύνη να ελέγξει ότι τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που οι επιδημιολόγοι μας έχουν καταθέσει.

»Άρα, με την περισσή ευθύνη που όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε, μην περιμένουμε οριζόντιες νόρμες, ότι απαγορεύονται όλα τα πανηγύρια.

»Ο καθένας θα σταθμίσει τα δεδομένα της περιοχής του το είδος των εκδηλώσεων που πρέπει και αν πρέπει να γίνουν.

»Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη.

»Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό.

»Είναι ώρα ευθύνης για τι τίποτα δεν έχει τελειώσει» ανέφερε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο νέου οριζόντιου lockdown και στον τρόπο που αποφασίζονται τα νέα μέτρα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος απόλυτος κανόνας.

«Υπάρχουν πρωτόκολλα διαδικασιών.

»Δεν υπάρχουν οριζόντιες αντιμετωπίσεις.

»Ανάλογα με το σενάριο ενεργοποιούνται και ορισμένα πρωτόκολλα.

»Δεν υπάρχει αυτό που ακούω πολύ συχνά, στα πόσα κρούσμα πάμε στο lockdown.

»Πολύ καλά γνωρίζουν και οι επιδημιολόγοι μας ότι μπορεί να έχουμε 60 κρούσματα, π.χ., σε μια περιοχή, τα οποία όμως να είναι σε ελεγχόμενο κύκλο και να μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε, ενώ μπορεί να έχουμε πέντε κρούσμα διάσπαρτα σε μια κοινότητα, που οι ιχνηλατήσεις να δείχνουν ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής, οπότε θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, τοπικά.

»Δεν υπάρχει μοτίβο πάνω σε αυτό και η συζήτηση σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ποσοτικά, είναι και αβάσιμη και πέρα από κάθε επιχειρησιακή προσέγγιση» ξεκαθάρισε.

Σχετικά άρθρα