Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κώστας Καραμανλής: «Θεωρώ αξιόπιστο μάρτυρα τον Χρ. Καλογρίτσα»

Κώστας Καραμανλής: «Θεωρώ αξιόπιστο μάρτυρα τον Χρ. Καλογρίτσα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Καραμανλής, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Καλογρίτσας,

«Σκοτεινή» και «δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα» χαρακτηρίζει την υπόθεση Καλογρίτσα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής ο οποίος θεωρεί «δεδομένο ότι η υπόθεση θα πάρει το δικαστικό δρόμο».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, ο υπουργός επισημαίνει πως αν και «τα γεγονότα είναι συντριπτικά» δείχνοντας «ένα κορυφαίο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης να εμφανίζεται να έρχεται σε συναλλαγές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες» αυτό είναι κάτι που δεν χαροποιεί τη Νέα Δημοκρατία.

Εξηγώντας αυτή του την αποκάλυψη ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει πως «η ύπαρξη εξωθεσμικών κέντρων, παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, είναι επιβλαβής για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει επίσης «δυστύχημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες» και τονίζει ότι για το καλό της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και έχει θεσμικό ρόλο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει ένα θεσμικό ρόλο, πρέπει να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής επισημαίνει πως θεωρεί αξιόπιστο μάρτυρα το Χρήστο Καλογρίτσα καθώς «ιστορικά είχε σχέσεις με το ευρύτερο χώρο της αριστεράς», επομένως εκτίμησε ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα αυτά που λέει και κάλεσε την αντιπολίτευση «κάποτε να πει την αλήθεια καθαρά στον ελληνικό λαό».

Σχετικά άρθρα