Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: «Ψαλιδίστηκε» η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Δεν φοβούνται τον κορωνοϊό αλλά την ανεργία

Δημοσκόπηση: «Ψαλιδίστηκε» η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Δεν φοβούνται τον κορωνοϊό αλλά την ανεργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ψαλιδίστηκε» η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένει σε διψήφιο ποσοστό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η ALCO για το OPEN TV και το ethnos.gr στο διάστημα 29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%.

Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%.

Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%

Την ίδια ώρα στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%, στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.

Στο 1,1% είναι το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας, το άλλο κόμμα λαμβάνει 4,1% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,5%.

Στο ερώτημα ποιον «εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 49% τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

Στο ερώτημα που αφορά τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη.

Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές.

Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές.

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και σε θέματα επικαιρότητας όπως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα το 33% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της».

Οι ανησυχίες των πολιτών

Στο ερώτημα για «το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;», το 50% απαντάει ότι είναι η ανεργία.

Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό.

Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

Στο ερώτημα για το εάν είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους έξι μήνες το 39%, εκφράζει αισιοδοξία ενώ το 52% απαισιοδοξία.

Όσον αφορά στον δείκτη βαθμολόγησης της κυβέρνησης το 28% απαντάει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο και το 16% θεωρεί ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα