Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κεφαλογιάννη: Τους υπουργούς τους κρίνει ο πρωθυπουργός – Ως Κρητικιά δεν μπορώ να κάνω υποχωρήσεις

Κεφαλογιάννη: Τους υπουργούς τους κρίνει ο πρωθυπουργός – Ως Κρητικιά δεν μπορώ να κάνω υποχωρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Κεφαλογιάννη,

Φιλοξενούμενη σε εκπομπή του MEGA, ήταν η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, που μίλησε για την πολιτική, τις ευθύνες των βουλευτών έναντι των πολιτών αλλά και για την προσωπική της ζωή και το νέο κεφάλαιο που έχει ανοίξει πλέον στη ζωή της.

Σχετικά με τις ευθύνες που καλούνται να αναλάβουν οι πολιτικοί, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στην πολιτική δεν είμαστε για τις καρέκλες.

Όπως είπε, σημασία έχει όσοι αναλαμβάνουν πολιτικά πόστα να αξιοποιούν το αξίωμά τους προς το δημόσιο συμφέρον. Άλλωστε, στο τέλος, «όλα κρίνονται από τον κόσμο».

Κρίσιμο είναι να μπορείς να παραμείνεις κοντά στην κοινωνία και τον κόσμο ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας για την δημοφιλία των υπουργών και το πώς αυτοί κρίνονται από τους πολίτες είπε: Τους υπουργούς του κρίνει μόνο ο πρωθυπουργός.

Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν μέχρι έναν βαθμό, αλλά δεν γνωρίζουν την πραγματική διάσταση του έργου κάθε υπουργού ξεχωριστά.

Συνεπώς, ο μόνος που έχει την πραγματική εικόνα, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Από και πέρα, οι πολίτες κρίνουν τους πολιτικούς συνολικά για τη δημόσια παρουσία τους, την εργατικότητά τους και την εν γένει προσέγγιση στη ζωή και τα πράγματα, σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Για το αν νιώθει πικρία για την μη υπουργοποίησή της, τόνισε πως το να είναι κάποιος βουλευτής είναι από μόνο του ένα πολύ σημαντικό λειτούργημα.

Η απόφαση για την αξιοποίηση των υπουργών ξεκινά από τον πρωθυπουργό, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη, είπε.

Η κ. Κεφαλογιάννη μοιράστηκε τις σκέψεις της και για την προσωπική της ζωή.

Όπως είπε, οι πολιτικοί ναι μεν θέλουν να κρατήσουν την ιδιωτική τους ζωή προφυλαγμένη, παρόλα αυτά «δεν γίνεται να μην είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί με τον κόσμο.

»Όπως έχω διαπιστώσει το να είναι κάποιος ανοιχτός και ειλικρινής αναγνωρίζεται και αρέσει στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη νέα σελίδα που έχει ανοίξει στη ζωή της, αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον σύντροφό της και αποκάλυψε πώς ένιωσε όταν διαπίστωσε ότι δεν γνώριζε την ίδια και την πορεία της στην πολιτική.

Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ, στην αρχή νόμιζε ότι… της έκανε πλάκα, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε ότι πράγματι δεν την ήξερε.

Σημείωσε μάλιστα, πως «είναι ωραίο να είσαι στην προσωπική σου ζωή τελείως διαφορετικός».

Για τον επόμενο ανασχηματισμό

Τέλος, για τον επόμενο ανασχηματισμό σημείωσε πως δεν νιώθει κάποια “πίεση” ως προς το αν θα αποδεχθεί πρόταση που ενδεχομένως της γίνει για υπουργείο από τον πρωθυπουργό.

Σημασία έχει να ακολουθούμε τις αρχές και τις αξίες μας και να ξέρουμε μέχρι ποιο σημείο μπορούμε να κάνουμε υποχωρήσεις, είπε.

Ενδεχομένως ως Κρητικιά να μην μπορώ να κάνω υποχωρήσεις πέρα από ένα σημείο, σχολίασε με νόημα.

Σχετικά άρθρα