Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στην Ουαλία

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στην Ουαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντά σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Ερντογάν στα Κατεχόμενα και τις προκλητικές δηλώσεις που ενόχλησαν Αθήνα και Άγκυρα. Μάλιστα τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθεί το Κυπριακό και άλλα θέματα που αφορούν τις δυο χώρες, εν αναμονή της ανακοίνωσης από την Τουρκία νέων σεισμογραφικών ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Αθήνα και η Λευκωσία ζητούν τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν όσα όπλα διαθέτουν για να επιτευχθεί μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό κάτι που θα ήθελε η Άγκυρα, όπως έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν.

«Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν ως προέδρου έγινε στα κατεχόμενα. Είναι μια πάρα πολύ κακή αρχή. Υπάρχει και οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και αντίδραση της Λευκωσίας» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη το πρωί της Τρίτης και συμπλήρωσε: «Αυτό που ζητούν η Αθήνα και η Λευκωσία είναι μεγαλύτερη ανάμειξη της ΕΕ και αυτό ζήτησαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

H τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο του 2013, οπότε και υπογράφηκαν 25 συμφωνίες.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στη Σύνοδο Κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι θα έχουν τις δικές τους ξεχωριστές συναντήσεις με τους ξένους ομολόγους τους.

Σχετικά άρθρα