ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Το 66% των Ελλήνων θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Δημοσκόπηση: Το 66% των Ελλήνων θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πιθανό θεωρεί ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία το 66% των πολιτών όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την MRB.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

Παράλληλα το 62,1% εκφράζει την ανησυχία του για την οικονομία, καθώς απαντάει ότι «το εισόδημα του νοικοκυριού έχει ήδη μειωθεί λόγω της πανδημίας» και «το εισόδημα του νοικοκυριού θα μειωθεί λόγω της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Την ίδια ώρα το 75,3% εκφράζει φόβους για έξαρση του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, ενώ το 63,4% ανησυχεί με την πιθανότητα να ασθενήσει προσωπικά ή να ασθενήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, κυρίως ηλικιωμένοι.

Στο μεταξύ στους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 54,6% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 13,8% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα «ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;» το 47,5% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι».

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας

Αναφορικά με το κομμάτι που αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα οι ερωτηθέντες τονίζουν ότι αυτά είναι α) Ανεργία με 49,3%, β) Μεταναστευτικό / Προσφυγικό / Οικονομικοί μετανάστες με 39,5%, γ) Υγεία / Περίθαλψη με 32,8%, δ) Οικονομική ανάπτυξη με 30,2%, ε) πανδημία COVID-19 με 29,9%.

Επιπλέον ο «φόβος» με 49% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ενώ ακολουθούν η «ελπίδα» με 41,4%, η «οργή» με 37,3% και η «ντροπή» με 26,8%.

Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ

Τώρα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προηγείται με 18,2%. Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 40,1%

ΣΥΡΙΖΑ: 21,9%

Κίνημα Αλλαγής: 6,6%

ΚΚΕ: 5,2%

Ελληνική Λύση: 3,8%

ΜέΡΑ 25: 2,8%

Χρυσή Αυγή: 1,5%

«Άλλο Κόμμα»: 4,9%

«Αδιευκρίνιστη Ψήφος»: 13,2%.

«Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 5,2%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 65,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%.

Το κανένα «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 6,6%. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 5,2% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,5%.

Από την άλλη πλευρά, στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 43,4% απαντά η ΝΔ, το 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17,8% κανένα κόμμα.

Ακόμη στην ερώτηση «ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές», το 45,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 33,1% απαντά ΝΔ.

Καθαρό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Όσον αφορά το ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45,6% και ο Αλέξης Τσίπρας 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητοστάκης είναι πρώτος με 43,4%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28,6%, η Φώφη Γεννηματά με 18,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 12,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 12% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 9%.

Σχετικά άρθρα