ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), Ναύσταθμος Σαλαμίνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολεμικό Ναυτικό, Πυραυλάκατοι, Πυραυλάκατος Καραθανάσης (ΤΠΚ Καραθανάσης Ρ-78), Σαλαμίνα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Κατέπλευσε την Πέμπτη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας/Αμφιάλη η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, η «ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου. Το πολεμικό μας ναυτικό έχει πλέον στο σύνολο 18 πυραυλακάτους και μια 19η ναυπηγείται.

Πήρε το όνομα του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, που μαζί με τους Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο έπεσαν ηρωικά στα Ίμια με το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, στις 31 Ιανουαρίου 1996.

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει κάθε λόγο να επιχαίρει διότι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημά του και παραλαμβάνει ένα καράβι που έχει απόλυτη ανάγκη αυτή την ώρα και βλέπει πλέον ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να παραλάβει και το τελευταίο» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών επί του νομοσχεδίου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών».

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, η τελετή ένταξης του «ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του Ιουλίου.

Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στη συνέχεια στο αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα