Ισλαμικό ΚράτοςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε στον Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις

Βουλευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε στον Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Κοντογεώργος, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Εργασίας,

Βουλευτής της Ν.Δ. έκανε ερώτηση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατακεραυνώνοντας τον για την κατάσταση που επικρατεί με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κοντογεώργο που περιγράφει τον υπουργό ως πολιτικά αναξιόπιστο, αφού υπενθυμίζει με νόημα τις δεσμεύσεις περί αποτελεσματικότητας ως προς το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, συμπεραίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση «σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτα».

Συγκεκριμένα επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτησή του:

«Ένα χρόνο μετά οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των πολιτών, παραμένουν στα ίδια σχεδόν τραγικά επίπεδα καθυστερήσεων, σαν μην άλλαξε απολύτως τίποτα».

Και προσθέτει: «Οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγανακτισμένων πολιτών, αφού η πολιτεία, αντί να τους χορηγήσει την σύνταξη στα 67 τους χρόνια, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους, δεν κατορθώνει να τους την χορηγήσει ούτε μετά από 30 μήνες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια, τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμη και αυτές τις επιβίωσης».

Τονίζει δε ότι στον ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδος μόνο δύο υπάλληλοι ασχολούνται με την απόδοση των συντάξεων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα «ρεκόρ καθυστερήσεων».

Μάλιστα, ο Κ. Κοντογεώργος κρίνει πως αποτελεί στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων η καταβολή της προσωρινής σύνταξης.

«Προτίθεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να τιμήσετε την εντολή του Πρωθυπουργού και τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και να βελτιώσετε το σύστημα απονομής των εκκρεμών συντάξεων;», είναι -μεταξύ άλλων- το σκληρό και ευθύ ερώτημα που απευθύνει στον Γ. Βρούτση.

Σχετικά άρθρα