Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσοχοΐδης: Το νομοσχέδιο αφορά τις διαδηλώσεις 50 ατόμων – Τι άλλο διευκρίνισε

Χρυσοχοΐδης: Το νομοσχέδιο αφορά τις διαδηλώσεις 50 ατόμων – Τι άλλο διευκρίνισε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Την απόφαση της κυβέρνησης να κάνει νόμο του κράτους, το νομοσχέδιο για τους περιορισμούς στις διαδηλώσεις, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, είπε μεν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ευρύτερη συναίνεση για την ψήφιση του νομοσχεδίου, πρόσθεσε όμως ότι αν χρειαστεί «ασυζητητί θα προχωρήσουμε και μόνοι μας».

Ο ίδιος υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα βάλει τάξη στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι διαδικασίες για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Ο υπουργός είπε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των διαδηλωτών αλλά και να μην διαταράσσεται η ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι οι αλλαγές δεν αφορούν συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνονται από τα τριτοβάθμια σωματεία, αλλά για παράδειγμα συγκεντρώσεις των 50 ατόμων.

Εξήγησε ότι ο τρόπος που θα διεξάγεται μια κινητοποίηση θα εξαρτάται από το πλάτος του δρόμου ή του πεζοδρομίου και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή και των διοργανωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο διοργανωτής συγκέντρωσης που θα έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται δεν θα έχει την ευθύνη τι θα κάνουν οι «μπαχαλάκηδες».

Σχετικά άρθρα