Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων έργων με πρόσχημα τον κορωνοϊό

Σπίρτζης: Κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων έργων με πρόσχημα τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αθήνας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κώστας Μπακογιάννης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κυβέρνηση των απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών με το πρόσχημα του κορωνοϊού αλλά και των κουτοπονηριών στο δημόσιο τομέα και τις αναθέσεις έργων και μελετών που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

»Μιλάμε για πανδημία…», είναι το συμπέρασμα που απορρέει για το έργο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Χρήστο Σπίρτζη.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον «Μεγάλο Περίπατο», τόνισε:

«Μιλάμε για τον δήθεν μεγάλο περίπατο.

»Δεν είναι ο μεγάλος περίπατος της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, αυτός που οραματίστηκε η Μελίνα και άλλοι υπουργοί στο παρελθόν.

»Και αυτό το έργο, δήθεν λόγω κορωνοϊού, γίνεται χωρίς συγκοινωνιακές μελέτες, χωρίς νόμιμες διαδικασίες, χωρίς σχεδιασμό και διαβούλευση.

»Όλα αυτά είναι κουτοπονηριές που πραγματικά δεν ωφελούν ούτε το κοινοβούλιο, ούτε τους πολίτες, ούτε τη χώρα και τα αποτελέσματα τα ζούμε καθημερινά».

«Είναι τραγικό ένα τόσο οραματικό σχέδιο, αυτό της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και του μεγάλου περιπάτου να ποινικοποιείται έτσι στη συνείδηση του ελληνικού λαού και των Αθηναίων.

»Και είναι, επίσης τραγικό, ο μεγάλος περίπατος να βασίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς που λόγω κορωνοϊού λέμε να μην τα χρησιμοποιούν οι πολίτες», συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος Σπίρτζης έδωσε και μια άλλη διάσταση στο ζήτημα:

«Σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση καταθέτει το σχέδιο νόμου για τις απεργίες και τις πορείες.

»Και ρωτάμε αν είναι συντονισμένο με τον Δήμο Αθηναίων αυτό το σχέδιο και αν τελικά ο δήθεν μεγάλος περίπατος σχετίζεται με τα σχέδια της κυβέρνησης για τις πορείες στο κέντρο της πόλης».

Σχετικά άρθρα