Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: «Η ΝΔ δεν έχει αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη»

Αλέξης Τσίπρας: «Η ΝΔ δεν έχει αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

Την άποψη ότι η παράταξη της ΝΔ «δεν έχει αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε ως «ανοησίες» τα περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis.

«Επί τρία χρόνια η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πείσουν πως το σκάνδαλο Novartis δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία.

»Πως δηλαδή, πέρα από το σκέλος των επίορκων γιατρών, οι αποφάσεις υπουργών και οι υπερτιμολογήσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο και τους ασφαλισμένους με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση προς όφελος της Novartis, ήταν κάποια σκοτεινή πλεκτάνη και όχι η νοσηρή πραγματικότητα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδική μνεία έκανε και στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία διερευνά τις καταγγελίες περί παρέμβασης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Η Προανακριτική παρωδία που έστησαν μήπως και πείσουν τους πολίτες γι’ αυτό, κατέληξε σε φιάσκο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Δεν έφθανε όμως, αυτό.

»Ο συμβιβασμός της Novartis με το αμερικανικό Δημόσιο και η αποδοχή της να πληρώσει στις ΗΠΑ 310 εκατ. ευρώ για διαφθορά στην Ελλάδα την περίοδο 2012 – 2015, βάσει νόμου για “πληρωμές σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους”.

»Ο συμβιβασμός αυτός έρχεται την ώρα που ένας πρώην υπουργός ήδη διώκεται ποινικά, ενώ ακόμα δύο παραμένουν υπό διερεύνηση» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει «μία συγγνώμη στην ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία αντί να απειλούν δημοσίως οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, πρέπει να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο».

«Γιατί δε γίνεται στις ΗΠΑ να είναι ομολογημένο σκάνδαλο Novartis αξίας 310 εκατ. ευρώ και στην Ελλάδα σκευωρία, γιατί έτσι το θέλουν οι κ.κ. Σαμαράς, Γεωργιάδης και όποιος άλλος κρατάει τον κ. Μητσοτάκη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα