Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στ. Τζουμάκας για Novartis: «Στην Ελλάδα η δεξιά μιλάει για σκευωρία σε καραμπινάτο σκάνδαλο»

Στ. Τζουμάκας για Novartis: «Στην Ελλάδα η δεξιά μιλάει για σκευωρία σε καραμπινάτο σκάνδαλο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο Novartis, Στέφανος Τζουμάκας, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ισχυρές ανταγωνιστικές εταιρίες προς τη Novartis οδήγησαν την εν λόγω πολυεθνική του εμπορίου Υγείας και φαρμάκων ενώπιον του αμερικανικού Δημοσίου για αθέμιτο ανταγωνισμό και αθέμιτες πρακτικές όπως η διαφθορά και ο χρηματισμός αξιωματούχων στην Ελλάδα. Το FBI (ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ) προέβη σε έρευνα και με προστατευόμενους μάρτυρες από την ίδια την Novartis που επιβεβαίωσαν την εξαγορά αξιωματούχων και γιατρών στην Ελλάδα», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Τζουμάκας και συνεχίζει:

«Στη Novartis δεν έμεινε άλλη δυνατότητα πρώτον με το να παραδεχθεί την εγκληματική της πρακτική και τη παράβαση του νόμου περί χρηματισμού και εξαγοράς αξιωματούχων και δεύτερον με το να αξιοποιήσει τον αμερικανικό νόμο περί συμβιβασμού και να πληρώσει πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων για τη σκανδαλώδη και διεφθαρμένη πρακτική της στην Ελλάδα.

»Ομολόγησε την ενοχή της η Novartis, και για να αποφύγει τη μεγάλου κόστους και φθοράς διαδικασία από την ενώπιον των αμερικάνικων δικαστηρίων διαμάχη, επέλεξε το πρόστιμο.

»Είναι και εισηγμένη στο χρηματιστήριο και της κόστισα πολλά.

»Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμφώνησε με τη Novartis, συμφώνησε να καταβάλει στο αμερικανικό Δημόσιο πρόστιμα 345 εκατ. δολαρίων για διαφθορά στην Ελλάδα, στη Νότια Κορέα και στο Βιετνάμ.

»Το Αμερικανικό Δημόσιο επειδή υπέστη ζημία από τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis επέβαλε το πρόστιμο.

»Στην Ελλάδα το ελληνικό δημόσιο που υπέστη μεγάλη βλάβη και ζημία εκατομμυρίων ευρώ, η δεξιά κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα.

»Στην Ελλάδα η δεξιά μιλάει για σκευωρία σε καραμπινάτο σκάνδαλο.

»Διεφθαρμένοι, πλιατσικολόγοι, θέλουν και να συγκαλύψουν και να παριστάνουν τους κατήγορους», καταλήγει ο Στέφανος Τζουμάκας.

Σχετικά άρθρα