Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Η Novartis πλήρωσε πάνω από 300 εκατ. δολάρια για να καλύψει το σκάνδαλο

Κατρούγκαλος: Η Novartis πλήρωσε πάνω από 300 εκατ. δολάρια για να καλύψει το σκάνδαλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Προοδευτική Συμμαχία, Σάμπυ Μιωνής, Σκάνδαλο Novartis, ΣΥΡΙΖΑ,

Η Novartis πλήρωσε πάνω από 300 εκατ. δολάρια για να καλύψει το σκάνδαλο, δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρείας στις ΗΠΑ.

«Η δίωξη βασίστηκε σε έναν αμερικανικό νόμο του 1977 που θεσπίστηκε για τις περιπτώσεις δωροδοκιών κυβερνητικών αξιωματούχων» εξήγησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δυστυχώς για εμάς», συνέχισε ο Γ. Κατρούγκαλος, «στις ΗΠΑ υπάρχει ο δεσμός της διαπραγμάτευσης της ευθύνης.

»Μπορεί να φτάσει σε συμβιβασμό για να μην πάει στο δικαστήριο η υπόθεση και να ανοίξει πάρα πολύ.

»Μπορεί π.χ. ο κατηγορούμενος που διώκεται για βιασμό, να δεχτεί να καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση, να πάει φυλακή αλλά να γλιτώσει τα χειρότερα.

»Αυτό έγινε και στην περίπτωση της Novartis.

»Για αυτό το λόγο είχε βάλει στην άκρη 700 εκατ, τα είχε στον προϋπολογισμό της».

Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι στην Ελλάδα εμπλέκονται πολιτικοί γιατί από τους αρχικά δέκα που ελέγχονταν, ένας είναι ήδη κατηγορούμενος που σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής (Ανδρ. Λοβέρδος) και δύο διερευνώνται, ένας εκ των οποίων ο Ά. Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια αντιπερισπασμού της ΝΔ με τις κασέτες Σ. Μιωνή.

«Σε συνθήκες έντασης της τουρκικής προκλητικότητας, σε μία στιγμή που ο μέσος Έλληνας αγωνιά για το τι θα γίνει με την οικονομία – ο κ. Σταϊκούρας παραδέχεται ότι το δεύτερο τρίμηνο είχαμε 16% ύφεση – την ώρα που αρχίζουμε να βλέπουμε παιδιά να λιποθυμούν, όπως την περίοδο των μνημονίων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει αλλού την πυξίδα της πολιτικής ζωής, προφανώς κάτω από την πίεση του κ. Σαμαρά και να την κάνει ζούγκλα κατασκευάζοντας ένα ζήτημα με μεθόδους συνηθισμένους από την δεξιά».

Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι οι κασέτες του Σ. Μιωνή «που είναι προφανώς παράνομες ήταν στη διάθεση της ΝΔ τουλάχιστον από το Μάρτιο.

»Βλέπουμε μία μεθόδευση για νέες κασέτες, αυτό είναι εντελώς μαφιόζικο.

»Είναι ενορχηστρωμένο στο πλαίσιο των μαύρων ημερών της δεξιάς, των παρακρατικών, μαφιόζικων κινήσεων».

Σχετικά άρθρα