Μετάλλαξη ΔέλταΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μενδώνη σε αρχαιολόγο: Όχι μαγκιές σε μένα

Μενδώνη σε αρχαιολόγο: Όχι μαγκιές σε μένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολόγοι, Καβάλα, Λίνα Μενδώνη, Υπουργείο Πολιτισμού,

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που εκτυλίχθηκε στη διάρκεια επίσκεψής της στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Καβάλα, έφερε στο φως ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας.

Η υπουργός βρέθηκε στο μνημείο της Βασιλικής Β’, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να επισπευσθούν.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr στο σημείο βρισκόταν ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας, που τη συνόδευε και επιχείρησε να ενημερώσει την υπουργό για τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από τους αρχαιολόγους για τη μελέτη αναστήλωσης.

Τότε η απάντηση της Υπουργού στον εμβρόντητο αρχαιολόγο ήταν «Όχι μαγκιές σε μένα»!

«Μετά από αυτή τη νέα πίστα οικειότητας είχα δύο επιλογές.

»Ή να την πιάσω από το μαλλί με σοβαρό κίνδυνο να λερωθούν τα χέρια μου από τη μέτριας ποιότητας χρωμοβαφή/βερνίκι επίπλων ή να αποχωρήσω. Προτίμησα το δεύτερο.

»Έτσι και τα χέρια μου δε λέρωσα, και εκείνη έκανε δηλώσεις για την επιτάχυνση καταστροφής της Βασιλικής Β΄και δε γίναμε επιθεώρηση, αλλά συνεχίστηκε το μνημειακό …. δράμα!» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας.

Παρόντες στο περιστατικό ήταν αρκετοί αυτήκοοι μάρτυρες ενώ ο αρχαιολόγος, για να αποφύγει τη λεκτική αντιπαράθεση με την Υπουργό αποχώρησε.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά πάντως που η Λίνα Μενδώνη λειτουργεί προκλητικά αφού η συμπεριφορά της υπουργού έχει στηλιτευτεί από όσους την παρακολούθησαν.

Σχετικά άρθρα