Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρέα πυρά ανταλλάσσουν κυβέρνηση-αντιπολίτευση: Ποιες κατηγορίες εξαπολύονται

Βαρέα πυρά ανταλλάσσουν κυβέρνηση-αντιπολίτευση: Ποιες κατηγορίες εξαπολύονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Μαρέβα Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Σάμπυ Μιωνής, Σταύρος Παπασταύρου, Στέλιος Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ,

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το αντίγραφο συνομιλίας με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Στην κυβέρνηση επιχειρούν ευθεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στο επίκεντρο το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και δεν αποκλείουν συνέχεια τόσο στη Βουλή όσο και στη Δικαιοσύνη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «γελοίο αντιπερισπασμό» προσπαθώντας να βάλουν στο επίκεντρο της υπόθεσης αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με υπόθεση χρηματισμού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την οποία εξετάζει η προανακριτική επιτροπή.

Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων που εκτυλίχθηκε χθες μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανήλθε σήμερα στο θέμα ζητώντας τη διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ , ενώ κάλεσε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «αν γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους» επί της διακυβέρνησής του.

«Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά.

»Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα» ανέφερε ο κ Πέτσας και διερωτήθηκε:

«Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό;

»Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη;».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Σε συνέντευξή του παράλληλα στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1 ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε πρωτοφανή όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και διερωτήθηκε «αν είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνονται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτω από τη μύτη του κ. Τσίπρα και ο κ. Τσίπρας να μην γνώριζε».

«Είναι πρωτοφανές για τη Μεταπολίτευση να υπάρχει κάτι τέτοιο.

»Από τη μία μεριά έχουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδων που μιλούν για ένα παρακράτος κάποιου υπουργού, για θέματα που έχουν να κάνουν με δημοσιογράφους και παρακολουθήσεις.

»Λίγες ημέρες αργότερα βγαίνουν ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν τον υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, πάλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε ένα παρακράτος, σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, και έβγαζε λεφτά.

»Επίσης, ακούμε τον υπουργό Επικρατείας να παροτρύνει τον συνομιλητή του να πει στον δικηγόρο, κ. Σταύρο Παπασταύρου, να μιλήσει για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δηλαδή, πράγματα πρωτοφανή, που προκαλούν το εύλογο ερώτημα όλων των Ελλήνων» σχολίασε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «πρέπει να βγει και να τοποθετηθεί».

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της, καλώντας τον κ. Πέτσα να είναι «πιο προσεκτικός».

«Θα προτείναμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, που φέρνει στη Βουλή παράνομες ηχογραφήσεις και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, όταν μιλά για “παρακράτος” και ζητά διαγραφές, να είναι λίγο πιο προσεκτικός.

»Ειδικά όταν το πανελλήνιο πλέον γνωρίζει πως ο ίδιος καλύπτεται από τον κ. Μητσοτάκη, αν και φέρει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ανύπαρκτων ΜΜΕ, τη λίστα των οποίων αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει:

«Σε ό,τι δε αφορά την ουσία, αντί η ΝΔ να ζητά τη διαγραφή του κ. Παππά, αφού κόπτεται τόσο πολύ, ας διευρύνει η ίδια το κατηγορητήριο και ας τον συμπεριλάβει»

Αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση από το Μεσολόγγι, όπου βρίσκεται, ότι μπροστά στις «εφιαλτικές προοπτικές» για την οικονομία ανασύρει την «σκανδαλολογία» επιχειρώντας να «στρέψει την ατζέντα αλλού».

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο: Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική.

»Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας.

»Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

Σχετικά άρθρα