Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέφρι Πάιατ: Η Τουρκία να σταματήσει τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών στη Λιβύη

Τζέφρι Πάιατ: Η Τουρκία να σταματήσει τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Ρωσία, Τζέφρι Πάιατ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στη Λιβύη.

Όπως έγραψε στο Twitter o Αμερικανός Πρεσβευτής, «επαναλάβαμε την υποστήριξή μας σε μια κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη που θα οδηγήσει σε μια πολιτική λύση» και το το αίτημα προς όλες τις ξένες εμπλεκόμενες δυνάμεις, «συμπεριλαμβανομένων Ρωσίας και Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία».

Είναι η πρώτη δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου που αναφέρεται με σαφήνεια στον αποσταθεροποιητικό ρόλο (εκτός της Ρωσίας) και της Τουρκίας στη Λιβύη και καταδικάζει όχι μόνο τη μεταφορά όπλων αλλά και τζιχαντιστών (από την Τουρκία) στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Τζέφρι Πάιατ «επιβεβαίωσε επίσης για άλλη μια φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα».

Σχετικά άρθρα