Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιστράτηγος Δημ. Αλευρομάγειρος: Από τις πλέον επαχθείς για τα εθνικά μας συμφέροντα η περίοδος Σημίτη

Αντιστράτηγος Δημ. Αλευρομάγειρος: Από τις πλέον επαχθείς για τα εθνικά μας συμφέροντα η περίοδος Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Κώστας Σημίτης, Τουρκία,

«Μια από τις πλέον επαχθείς, για τα εθνικά μας συμφέροντα, εποχές ήταν η περίοδος διακυβέρνησης της χώρας μας από τον “εκσυγχρονιστή” Κώστα Σημίτη», υποστηρίζει σε άρθρο στο Hellas Journal ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, γράφοντας μερικά λόγια για το βιβλίο «Η Συμφωνία που “Γκρίζαρε” το Αιγαίο» των Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη.

Αναφερόμενο στο περιεχόμενο του βιβλίου γράφει ότι, «…εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εκτιμήσεις αλλά αποδείξεις όχι μόνον του ενδοτισμού της πολιτικής μας ελίτ αλλά και μιάς μεθόδευσης της να παρουσιάσει προς τον Ελληνικό Λαό την υποταγή σε επιτυχία…».

«Όπως καταγράφεται και στο βιβλίο», συνεχίζει, «ακόμη και αρκετοί από τους τότε μετέχοντες στην Κυβέρνηση αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα του τότε κυβερνώντος κόμματος αντέδρασαν στις ενέργειες Σημίτη, μερικοί έδειξαν ότι αντιδρούν και πλείστοι συμπορευτήκαν καιτοι θα περίμενε κανείς ότι θα αντιδρούσαν.

»Την κατάσταση αυτή καθώς και το απαράδεκτο της “Συμφωνίας της Μαδρίτης” καταγράφει στο περίφημο βιβλίο του “ΓΙΑ ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” (Λιβάνης 2008) ο αείμνηστος ευπατρίδης της πολιτικής Αναστάσης Πεπονής.

»Τότε όμως δεν γνωρίζαμε τις αποδείξεις του απαραδέκτου. Σήμερα με το βιβλίο των Ιγνάτιου-Μελέτη τις έχουμε ατράνταχτες…

»Το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου που άρχισε με τα Ίμια ολοκληρώθηκε στην Μαδρίτη μέ την “συμφωνία” [στην πραγματικότητα με την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον [!!!!] της 8ης Ιουλίου 1997 [βλέπε σελ. 138 και επομ. του βιβλίου]

»Ακολούθησε η συνεχεία της τραγικής κατάληξης της μη εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο [στο βιβλίο καταγράφονται οι απίστευτες ενδοτικές πιέσεις του Σημίτη προς την Κυπριακή Κυβέρνηση και ο πανηγυρισμός των “συμμάχων” μας αλλά και της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για αυτή την απίστευτη υποχώρηση “για να μην προκαλέσουμε τους Τούρκους”…

Το εξώφυλλο του βιβλίου των δημοσιογράφων Νίκου Μελέτη και Μιχάλη Ιγνατίου: “Η Συμφωνία που Γκρίζαρε το Αιγαίο: Από τα Ίμια στη Μαδρίτη” (εκδόσεις Πεδίο).

»Για να συνεχίσουμε, εκτός βιβλίου, ακολούθησε η αθλιότητα της παράδοσης του Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη για να φτάσουμε στο Ελσίνκι και τελικά στην αποθέωση του ενδοτισμού Σημίτη με την πλήρη στήριξη του υβριστικού όχι μόνον για την Κύπρο και Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα σχεδίου Ανάν [όμως για αυτό υπάρχει το περίφημο βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου, Κώστα Βενιζέλου και Νίκου Μελέτη “Σχέδιο Ανναν το μυστικό παζάρι”].

»Στον επίλογο του βιβλίου ο Νίκος Μελέτης συνδέει το χθες και το σήμερα αναγράφοντας, και πολύ ορθά, μεταξύ άλλων ότι:

»“…..Η συμφωνία της Μαδρίτης, όπως και το Ελσίνκι, αργότερα απλώς έδωσαν χρόνο στην Τουρκία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της ….. να βελτιώσει την εικόνα της και να εμπεδωθεί ως περιφερειακή δύναμη ανατρέποντας συγχρόνως την ισορροπία δυνάμεων που υπήρχε στο Αιγαίο ύστερα από μία μακρά περίοδο μετά την μεταπολίτευση, όπου υπήρχε ελληνική υπεροπλία. Και να επικαλείται ο Τούρκος ηγέτης κατά βούληση και επιλεκτικά τη συμφωνία της Μαδρίτης και την υποχρέωση της Ελλάδας να μένει ουσιαστικά με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη δική του επιθετικότητα…..”

»Πιστεύω ότι το πολύτιμο αυτό βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όχι μόνο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας σήμερα αλλά και κάθε Έλληνας σε εποχή που πιστεύω απόλυτα η στρατηγική μας πρέπει να αλλάξει και πιστεύω επίσης ότι ο ελληνικός Λαός δεν θα επιτρέψει σε καμία πολιτική ηγεσία να επαναλάβει τις αθλιότητες της Μαδρίτης».

Σχετικά άρθρα