Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίκα Ιατρίδη: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει στρατόπεδο δίχως να το γνωρίζει το υπ. Αμύνης!

Μίκα Ιατρίδη: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει στρατόπεδο δίχως να το γνωρίζει το υπ. Αμύνης!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Χαρδούβελης, Μίκα Ιατρίδη, Ρόδος, ΤΑΙΠΕΔ, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Οικονομικών,

Την αντίδραση της βουλευτού Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη, προκάλεσε το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε στην ερώτηση που είχε καταθέσει από τις 31/7/2014 σχετικά με την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της περιοχής όπου βρίσκεται το στρατόπεδο των καταδρομών στη Ρόδο.

Με δεδομένο ότι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε, εμπρόθεσμα, ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση και ότι δεν συμφωνεί με την παραχώρηση αυτή, επειδή το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν μπορεί να μετακινηθεί για επιχειρησιακούς λόγους, η Μίκα Ιατρίδη ζητά να πληροφορηθεί αν το εν λόγω στρατόπεδο και η περιοχή της Ρόδου θα απαλειφθούν από τον πίνακα των προς «αξιοποίηση» ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.

Με την κατάθεση της ερώτησης η βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύεται ότι νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης!

Αλλιώς, δεν εξηγείται ότι το Υπουργείο Οικονομικών καλύπτει το ΤΑΙΠΕΔ με το να μην απαντά στην ερώτηση για την παραχώρηση του στρατοπέδου των καταδρομών στη Ρόδο προς αξιοποίηση, δηλαδή ξεπούλημα.

Είναι ακόμα λυπηρό το γεγονός ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχεται ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση και ότι θα ζητήσει, εκ των υστέρων, να μην παραχωρηθεί το στρατόπεδο.

Η αμυντική λειτουργία της χώρας βασίζεται στις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Θα τα βλέπουν οι εξ ανατολών γείτονες μας και θα γελάνε. Ή, θα αγοράζουν».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του στρατοπέδου των καταδρομών στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου».

Στις 31/7/2014 κατέθεσα ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του στρατοπέδου των καταδρομών (6ο ΕΤΕΘ) στην περιοχή Κάλαθος της Ρόδου, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί, δηλαδή να πουληθεί σε εξευτελιστική τιμή.

Στην απάντηση του στις 8/8/2014 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και ότι θα ζητήσει να απαλειφθεί το εν λόγω στρατόπεδο από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, μια και το στρατόπεδο δεν μπορεί να μετακινηθεί για επιχειρησιακούς λόγους.

Με λίγα λόγια, το Υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ είναι αυτά που καθορίζουν την αμυντική στρατηγική της χώρας!

Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε ποτέ στη συγκεκριμένη ερώτηση, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεράνω κάθε αμυντικής στρατηγικής της χώρας, επαναλαμβάνονται τα ερωτήματα της αρχικής ερώτησης, που αφορούν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής τον καθορισμό της αμυντικής διάταξης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;
2. Από τη στιγμή που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην απάντηση του δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο ΤΑΙΠΕΔ και ότι δεν είναι σύμφωνο, θα απαλειφθεί η περιοχή στην οποία εντάσσεται το στρατόπεδο από τον πίνακα αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Σχετικά άρθρα