Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρ. Σπίρτζης: «Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη, δεν υπάρχει»

Χρ. Σπίρτζης: «Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη, δεν υπάρχει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης,

«Βέλη» προς τους 53+ αλλά και όσους θίγουν θέματα προσωποκεντρισμού εντός του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Χρήστος Σπίρτζης λίγα 24ωρα έπειτα από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σε άρθρο του στα ΝΕΑ με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη, δεν υπάρχει».

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «αριστερισμό», στην περίπτωση που «υπάρχει η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει την ευθύνη αλλά και το διακριτό θεσμικό ρόλο της πορείας και της λειτουργίας ενός κόμματος» και υποστηρίζει ότι «όλες οι ιστορικές στιγμές της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου ήταν πάντα συνδεδεμένες με τον ηγέτη της».

Αναφέροντας δε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανέναν», ο Χρ. Σπίρτζης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, χωρίς τον Αλέξη δεν υπάρχει και είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή».

Τέλος, εκφράζοντας σαφή θέση υπέρ της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του μετασχηματισμού του, αναφέρει ότι «σήμερα η χώρα χρειάζεται ένα κόμμα νέου τύπο, ευρείας συμμετοχής των μελών, στη συνδιαμόρφωση των θέσεων και των μεγάλων κρίσιμων αποφάσεων», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να μετεξελιχθεί σε Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής».

Σχετικά άρθρα