Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό το πρόβλημα – Η ΑΟΖ με Ιταλία μοντέλο για επίλυση διαφορών

Μητσοτάκης: Ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό το πρόβλημα – Η ΑΟΖ με Ιταλία μοντέλο για επίλυση διαφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ιταλία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λιβύη, Τουρκία,

Μήνυμα ότι οι διαφορές με την Τουρκία δεν είναι ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά ευρωπαϊκού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι σημαντικό για την Ε.Ε. να μιλά με μια φωνή στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις.

Χαρακτήρισε τη στάση Τουρκίας «εξαιρετικά προκλητική», με φόντο και το «άκυρο» Μνημόνιο με τη Λιβύη και τόνισε ότι η ΑΟΖ με την Ιταλία είναι το μοντέλο επίλυσης διεθνών διαφορών.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα φυλά τα σύνορα της Ευρώπης, εξ ου και το πρόβλημα είναι ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτοί σε συνομιλίες με την Τουρκία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, αλλά υπογράμμισε ότι, αν δεν υπάρχει συμφωνία, τότε υπάρχει πάντα η προοπτική της Χάγης.

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ώρα για τη «διπλωματία των κανονιοφόρων», ενώ παράλληλα έστειλε και μήνυμα ότι η λογική αποστασιοποίησης του ΝΑΤΟ από το πρόβλημα δεν είναι η καλύτερη εναλλακτική, όταν υπάρχει μια χώρα που τυγχάνει επιθετικής μεταχείρισης από ένα άλλο μέλος της συμμαχίας.

Υπογράμμισε, δε, ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να κάνει και τη σχετική ενδοσκόπηση για το μέλλον του.

Σχετικά άρθρα