Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Βαθιά συντηρητική εκπαίδευση κρύβει η Ν.Δ. – Θα είμαστε εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης

Τσίπρας: Βαθιά συντηρητική εκπαίδευση κρύβει η Ν.Δ. – Θα είμαστε εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

«Μίξη παρωχημένου ελιτισμού και συντηρητισμού», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της εκπαίδευση διαφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο» και πως «οι μόνοι που συμφώνησαν με αυτό είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων», γεγονός το οποίο συνδέεται με την αύξηση των κερδών τους.

Παράλληλα, ο Αλ.Τσίπρας αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «πίσω από την εικόνα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού κρύβεται μια αναχρονιστική και βαθιά συντηρητική εκπαίδευση που περιστρέφεται γύρω από τον πειθαναγκασμό».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως αναφέρθηκε στις «σοβαρές διαφορές στα θέματα Παιδείας», μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημειώνοντας ότι βασική διαφορά αποτελεί «ο τρόπος που θέτουμε τα ζητήματα Παιδείας στον δημόσιο διάλογο»

«Προσπαθείτε επιμελώς να καλλιεργήσετε μια επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χαρακτηρίζει αναχρονιστές όσους διαφωνούν με τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση.

«Επιστροφή στο εξεταστικοκεντρικό σχολείο»

«Η επιστροφή στο εξεταστικοκεντρικό σχολείο και στις πολυπληθείς αίθουσες διδασκαλίας μόνο εκσυγχρονιστικό δεν είναι», τόνισε ο ίδιος αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.

«Προτείνετε λέτε τα αυτονόητα, αλλά δεν είναι αυτονόητο ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά πρέπει να λειτουργούν με τον μικρότερο αριθμό μαθητών;

»Εσείς αυξάνεται το όριο από τους 22 στους 25 μαθητές.

»Προτείνετε την επαναφορά της διαγωγής στο απολυτήριο, αυτό δεν είναι αυτονόητο κατά τη γνώμη μας.

»Είναι αυτονόητο ότι οι έφηβοι δεν πρέπει να γονατίζουν από την εντατικοποίηση των μαθημάτων;

»Εσείς αυξάνεται τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Γυμνάσιο από τα 4 στα 7.

»Επαναφέρετε την τράπεζα θεμάτων που οδήγησε σε μεγάλη αύξηση την μαθητική διαρροή», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος σε κρούσμα κορωνοϊού καθηγητή αγγλικών στην Ξάνθη ο οποίος διδάσκει σε τέσσερα σχολεία, υπενθύμισε τις διαφωνείς που εξέφρασε η αντιπολίτευση στο άνοιγμα των σχολείων και ειδικότερα στα δημοτικά κάνοντας λόγο για «αχρείαστο ρίσκο» που πήρε η κυβέρνηση με σκοπό «την επιστροφή σε μια επίπλαστη κανονικότητα η οποία όμως δεν είναι κανονικότητα».

«Έλλειμμα εθνικό το ότι δεν υπάρχει διάλογος»

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε σύντομα για τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία, που «βασίζεται σε συμβιβασμούς».

Είπε ότι και η κυβέρνηση του μπορούσε να είχε κάνει αυτούς τους συμβιβασμούς, ωστόσο, άσκησε κριτική στην τότε αντιπολίτευση και τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι σήμερα όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές, υπάρχει το «παράνομο» τουρκολιβυκό σύμφωνο, «βρισκόμαστε στην ανάγκη να αποκτήσουμε μια εθνική στρατηγική».

Τόνισε ότι αυτή η παράνομη συμφωνία μας αναγκάζει να έχουμε μια συνολική εθνική στρατηγική, «θεωρώ λοιπόν θετικό το χθεσινό βήμα και προσφέρουμε απλόχερα τη στήριξη μας υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθεί σε ενιαία εθνική στρατηγική: να συνδυαστεί με την εντατικοποίηση της προσπάθειας για συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να συνδυαστεί με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο για να δοθεί σαφώς το μήνυμα ότι η Ελλάδα αρχίζει να εξασκεί το κυριαρχικό αυτό της δικαίωμα».

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «είναι έλλειμμα εθνικό το ότι δεν υπάρχει διάλογος είτε δημόσια, είτε κατ’ ιδίαν, είτε σε επίπεδο συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» και πως «αυτός ο διάλογος και η ενημέρωση είναι επιβεβλημένη».

«Θα είμαστε σταθερά εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης να απαιτούμε την επιστροφή της Ελλάδας σε σοβαρή στρατηγική για τη χώρα», είπε.

Σχετικά άρθρα