Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει τον γ.γ. Τουρισμού Κ. Λούλη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει τον γ.γ. Τουρισμού Κ. Λούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δώρα Αυγέρη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Λούλης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Τουρισμού,

Την αποπομπή του γενικού γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο “επιτελικό” κράτος.

»Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών».

Θέμα νομιμότητα του διορισμού του Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού και Πολιτικής Ανάπτυξης, έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία κατέθεσε αίτηση του τίτλου σπουδών του κ. Λούλη.

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας Τουρισμού αναφέρει στο βιογραφικό του πως είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Κυλινδρόμυλων.

Στον αντίποδα όμως, η κ. Αυγέρη σημειώνει ότι «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης».

Ταυτόχρονα, η ίδια ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του Γενικού γραμματέα.

Ο Κωνσταντίνος Λούλης μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, παραδέχεται πως διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, αλλά σημειώνει ότι δεν είπε ψέματα για αυτό.

«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή.

»Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι.

»Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλον τον κόσμο.

»Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας.

»Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τονίζει πως «ό,τι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα.

»Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο (…)».

Σχετικά άρθρα