Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βελόπουλος ζητά να τηρήσουν οι Σκοπιανοί τη Συμφωνία των Πρεσπών και διαστρεβλώνει δήλωση του Δένδια

Ο Βελόπουλος ζητά να τηρήσουν οι Σκοπιανοί τη Συμφωνία των Πρεσπών και διαστρεβλώνει δήλωση του Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, Νίκος Δένδιας, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Για μια ακόμη φορά καταφεύγει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων η ακροδεξιά «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, διαστρεβλώνοντας δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο κυριακάτικο «Έθνος» αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το λαϊκίστικο κόμμα, που τρέφει μεγάλο θαυμασμό στο «ξανθό γένος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, «Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας σε συνέντευξη του σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα δήλωσε ότι, η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, μεταμορφώθηκε, σε “σχέση εμπιστοσύνης με κάποιες αδυναμίες”! Την ίδια στιγμή οι σκοπιανοί έχουν κάνει την συμφωνία κουρελόχαρτο, παραβιάζοντας κάθε άρθρο της. Η κυβέρνηση και ο κ. Δένδιας μπορεί να έχουν πάθει επιλεκτική αμνησία. Να είναι σίγουροι όμως ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά».

Πρώτον, αρχικά πρέπει να σημειώσουμε πώς με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι και η «Ελληνική Λύση» υπερασπίζεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού κατηγορεί τους Σκοπιανούς ότι την έχουν κάνει «κουρελόχαρτο, παραβιάζοντας κάθε άρθρο της», ζητώντας κατ΄ουσία την εφαρμογή της.

Δεύτερον, προσάπτει στον Νίκο Δένδια ότι αναφέρθηκε σε «κάποιες αδυναμίες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο κ. Δένδιας στην πραγματικότητα αναφέρθηκε σε «χτυπητές αδυναμίες».

Δηλαδή, το κόμμα του κ. Βελόπουλου βάζει στο στόμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών λόγια που δεν είπε.

Αυτό είναι άθλιο και ανήθικο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος είχε διαστρεβλώσει τη δήλωση Δένδια για τον Έβρο, ότι δήθεν είπε δεν πειράζει να πάρουν μερικές δεκάδες μέτρα στον Έβρο οι Τούρκοι, ενώ ο ΥΠΕΞ είχε πει ότι υπάρχουν αλλαγές στην κοίτη του ποταμού Έβρου (και όχι στα σύνορα) κατά μερικές δεκάδες μέτρα, από την αλλαγή της ροής των υδάτων.

Εν συνεχεία υιοθέτησε πλήρως τις ψευδείς ειδήσεις της εφημερίδας «Sun» για τον Έβρο, για την υποτιθέμενη κατάληψη 16 στρεμμάτων από Τούρκους στρατοχωροφύλακες και καλούσε σε…. «ανακατάληψη» των εδαφών, που οι Τούρκοι ουδέποτε κατέλαβαν.

Ο κ. Βελόπουλος ίσως να θεωρεί ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων στα εθνικά μας θέματα και η στοχοποίηση του Νίκου Δένδια τον ενισχύει πολιτικά και κομματικά, αφού -να σας δώσουμε και μια αποκλειστική είδηση- έχουμε ασφαλείς πληροφορίες για έντονη κινητικότητα στελεχών του -και βουλευτών του- που συζητούν να τον εγκαταλείψουν για να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες Γ.Τ.Π.».

Παραθέτουμε την πλήρη δήλωση του Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Έθνος»:

«Η Ελλάδα καλλιεργεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τα κράτη της Βαλκανικής.

»Διαχρονική μας πολιτική είναι η στήριξη των χωρών της περιοχής στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη.

»Η Συμφωνία των Πρεσπών είχε πράγματι χτυπητές αδυναμίες.

»Το επισημάναμε ως αντιπολίτευση, δηλώνοντας όμως ότι θα σεβαστούμε την υπογραφή της χώρας μας, ως οφείλει να πράττει κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση.

»Παρά τις όποιες δυσκολίες που οφείλονται κυρίως στη ρευστή πολιτική κατάσταση στη γείτονα, είναι γεγονός ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών μας έχει ενισχυθεί.

»Αυτό, μόνο θετικό είναι.

»Σήμερα, η ελληνική Αεροπορία επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ και εν δυνάμει μελλοντικού εταίρου στην ΕΕ.

»Με γνώμονα λοιπόν αυτό το θετικό «παράδειγμα» που προσφέρει η Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο εντείναμε τις προσπάθειές μας ώστε να προωθήσουμε την ενταξιακή πορεία της γείτονος και της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντοτε βεβαίως υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα.

»Ως προς την τελευταία χώρα, θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή της πορεία».

Αυτά είπε ο Νίκος Δένδιας και ο κάθε πολίτης οφείλει να σχηματίσει γνώμη επί της πραγματικής δήλωσης και όχι των ψευδών ειδήσεων που διακινούν οι λαϊκιστές θαυμαστές του «ξανθού γένους».

Η θέση του TRIBUNE:

Το TRIBUNE σθενάρα υπερασπίστηκε εξάρχης τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας ότι με αυτή η Βόρεια Μακεδονία μετατρέπεται σε προέκταση του ζωτικού χώρου της Ελλάδας (το έχουν δηλώσει και οι Αμερικανοί αυτό), η ύπαρξη μίας φίλης Βόρειας Μακεδονίας έσπασε την τουρκική δαγκάνα στα βόρεια σύνορά μας (μουσουλμανικό τόξο) και εμποδίζει επίσης να σχηματιστούν μια μεγάλη Αλβανία και μια Μεγάλη Βουλγαρία, κρατάμε «ανοιχτή» την οδό με τη Σερβία, ασφαλίζουμε περαιτέρω τον διάδρομο 10, εκδιώξαμε την τουρκική στρατιωτική παρουσία από την κοιλάδα του Βαρδάρη και η χώρα αυτή, η Βόρεια Μακεδονία, τέθηκε υπό την προστασία των ελληνικών όπλων.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτο το TRIBUNE και πολύ νωρίς (25/10/17) είχε αποκαλύψει ότι ο εναέριος χώρος της Βόρειας Μακεδονίας θα περνούσε στην ευθύνη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας [διαβάστε εδώ].

Οι ανίδεοι περί θεμάτων στρατηγικής, γεωπολιτικής και σύγχρονης επέκτασης, άναρθρα κραυγάζουν συνθήματα που ενώ δήθεν παρουσιάζονται ως πατριωτικά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πανσλαβισμού και του νεο-οθωμανισμού.

Το TRIBUNE επισημαίνει ότι η διαδικασία πολιτισμικού εξελληνισμού και γλωσσικής επανελλήνισης στη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ακολουθηθεί με αφοσίωση και συνέπεια ώστε η χώρα αυτή σε τρεις δεκαετίες από σήμερα να αποτελεί μια ακόμα «αδελφή» της Ελλάδας.

Η Βουλγαρία κινείται πολύ «επιθετικά» τον τελευταίο χρόνο στη Βόρεια Μακεδονία, εντείνοντας την προπαγάνδα της για εκβουλγαρισμό του εκεί σλαβόφωνου πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μακεδονικός αγώνας δόθηκε για να αναχαιτιστεί ο εκβουλγαρισμός των σλαβόφωνων της Μακεδονίας.

Η ίδια αναχαίτιση του βουλγαρισμού παραμένει και σήμερα μία από τις προτεραιότητες της εθνικής μας ασφάλειας, όπως και η ανάδειξη της ελληνικότητας σε όλη την γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας.

Αυτό το πολύ σοβαρό σχέδιο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημόσιας συζήτησης και διχογνωμίας είτε με πολιτικά ηλίθιους, ούτε με ακροδεξιούς λαϊκιστές.

Προφανώς και η ελληνική διπλωματία δεν θα εκθέσει τους εθνικούς σκοπούς για να απαντήσει σε χυδαίους και βλάκες.

Σχετικά άρθρα