Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τον κορωνοϊό – Τι λένε για τα μέτρα

Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τον κορωνοϊό – Τι λένε για τα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pulse, Δημοσκοπήσεις, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΣΚΑΪ,

Μειώνεται η ανησυχία των Ελλήνων για την επιδημία του κορωνοϊού μετά την άρση των μέτρων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν ανησυχείτε και πόσο για την επιδημίας, το 44% απάντησε ότι εξακολουθεί να ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 27% ότι ανησυχεί, αλλά όχι πολύ και το 20% ότι δεν ανησυχεί καθόλου, με τους νέους να καταλαμβάνουν συντριπτικό ποσοστό στην τελευταία απάντηση.

Όσον αφορά στα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, το 54% θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 37% ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Επίσης, το 59% υποστηρίζει την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές κινήσεις ή ανασχηματισμό, το 22% διαφωνεί με αυτό και το 19% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για τις διακοπές και αν είναι διατεθειμένοι να πάνε με τις κατάλληλες προσφορές-τιμές των καταλυμάτων, το 64% απαντά ότι θα πήγαινε διακοπές και το 28%, ότι δεν θα πήγαινε.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της επιδημίας, το 75% την αξιολογεί θετικά και το 19% αρνητικά.

Στην αξιολόγηση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της επιδημίας, το 42% την αξιολογεί θετικά και το 50% αρνητικά.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίόδρας και η ομάδα του χαίρουν της θετικότερης αντιμετώπισης από τους ερωτηθέντες, με το 79% να τους αξιολογεί θετικά και το 16% αρνητικά.

Θετικότατα αξιολογούν οι Έλληνες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 83%, ενώ μόλις το 9% τους αξιολογεί αρνητικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 1η έως τις 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.208 πολιτών με δικαίωμα ψήφου σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα