Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης πάει Ισραήλ – Θα συναντηθεί με Νετανιάχου

Ο Μητσοτάκης πάει Ισραήλ – Θα συναντηθεί με Νετανιάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ισραήλ αναμένεται να βρεθεί εντός Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την πανδημία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερινή».

Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά το πιθανότερο είναι να συμπέσει, για συμβολικούς λόγους, με τα μέσα Ιουνίου, όταν και θα επιτραπεί η αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες που παρουσιάζουν θετική επιδημιολογική πορεία, ανάμεσά τους και το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η επίσκεψη ορίστηκε κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν Μητσοτάκης και Νετανιάχου, στις 21 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους τότε βρέθηκε η επέκταση της πολύπλευρης σχέσης των δύο χωρών σε τομείς όπως η ασφάλεια και η άμυνα, η καινοτομία, η ενέργεια, το εμπόριο και ο πολιτισμός,

Βαρύτητα δόθηκε και στο θέμα του τουρισμού, καθώς πρόκειται για δύο χώρες που συμμετέχουν στο Smart Covid Management Group.

Είναι λογικό σε μια δύσκολη τουριστική σεζόν, όπως η φετινή, να γίνονται προσπάθειες για ενίσχυση και προσέλκυση τουριστών, ώστε να μη θεωρηθεί η χρονιά χαμένη.

Όσον αφορά την επικείμενη επίσκεψη, ωστόσο, θα έχει μία ακόμα ιδιαιτέρως σοβαρή διάσταση: τη διπλωματική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εμπεδώσει τη στενή σχέση των δύο χωρών, που είναι άκρως κομβική στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο υπάρχουν προσπάθειες επαναπροσέγγισης της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα