Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νότης Μηταράκης: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει κεκτημένα»

Νότης Μηταράκης: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει κεκτημένα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Τουρκία να δημιουργήσει κεκτημένα στο Αιγαίο, που δεν ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο» δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα αιτήματα από την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που δημοσιεύτηκαν, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο κ. Μηταράκης προσέθεσε πως αυτή την στιγμή απαιτείται σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα όπως έγινε τον Μάρτιο. 

Τόνισε ότι η επιτυχία της χώρα μας να κρατήσει τον Έβρο και τα νησιά μετακινεί την κρίση σε άλλα πεδία, ενώ στην Τουρκία υπάρχει ανάγκη εσωτερικής κατανάλωσης με αφορμή και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι υποστήριξε σήμερα πως «οι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια” για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα στον ΟΗΕ» .

«Η χώρα θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα», προσέθεσε ο Ακσόι.

Σημειώνεται πως χθες, το απόγευμα της Δευτέρας, εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβης της Τουρκίας, στον οποίον επιδόθηκε διάβημα.

Σχετικά άρθρα