ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας διαμήνυσε στην Τουρκία: Εάν τολμήσετε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ είμαστε έτοιμοι!

Ο Δένδιας διαμήνυσε στην Τουρκία: Εάν τολμήσετε έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ είμαστε έτοιμοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κάρπαθος, Κρήτη, Νίκος Δένδιας, Ρόδος, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι, εάν αποπειραθεί να πραγματοποιήσει έρευνες υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στο όριο των έξι μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων στα νησιά Ρόδος, Κρήτη, Κάρπαθος, η Ελλάδα είναι «απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση».

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν παραλείπει να δηλώσει ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν γνωστοποιηθεί στην Τουρκία επανειλημμένα, εννοώντας προφανώς ότι η Τουρκία γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών της.

Δήλωση Δένδια:

«Η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

»Αποτελεί παρακολούθημα του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

»Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.

»Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας.

»Να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα.

»Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει και αυτήν την πρόκληση, εφόσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει».

Σχετικά άρθρα