Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων

Ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, Αντώνης Σαμαράς, Βασιλική Κατριβάνου, Γενοκτονία Ποντίων, Χαράλαμπος Αθανασίου,

Ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων και των άλλων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, με νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί η υποβολή σχετικού αιτήματος από 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις με τις οποίες:

– τιμωρείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως εξήγησε, η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπαίνει ονομαστικά, γιατί θα πρέπει να μπουν και οι 53 γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή.
– τιμωρείται και όποιος υποκινεί πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους
– τιμωρούνται και οι πράξεις που γίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

«Είμαστε αντίθετοι στην δίωξη της άρνησης ακόμα και αν αφορά το έγκλημα των εγκλημάτων που είναι το Ολοκαύτωμα», τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την ελευθερία του λόγου και το φρόνημα». «Στο θέμα αυτό ο νόμος δεν θα λειτουργήσει, όπως δεν λειτούργησε ο αντίστοιχος νόμος στη Γαλλία», εκτίμησε.

Όπως ανέφερε η κ. Κατριβάνου, είναι θέμα επιστημόνων να καθορίσουν αν είναι γενοκτονία, εθνοκάθαρση κ.λπ. και το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμη την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, θέση με την οποία συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά άρθρα