Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τα “κόκκινα δάνεια”

Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τα “κόκκινα δάνεια”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κόκκινα Δάνεια, ΣΥΡΙΖΑ,

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων” κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων προς συνολικά δάνεια στις ελληνικές τράπεζες φτάνει, στο τέλος Δεκεμβρίου 2013, στο 31.9%, ενώ πιο πρόσφατες εκτιμήσεις οικονομικών φορέων και τραπεζών ανεβάζουν τον συγκεκριμένο δείκτη στο 34%.

Τονίζει ακόμη ότι από το 2008 οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει βοήθεια περίπου 200 δισ. και έχουν υπέρμετρες εξουσίες στην περιουσία των δανειοληπτών, αλλά ταυτόχρονα, έχουν μειώσει τις χορηγήσεις και εμφανίζουν κερδοφορία.

Ο ευρωβουλευτής ζητεί από την Κομισιόν να διευκρινίσει ποια είναι η θέση της τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εάν εξετάζεται η χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ για την διαγραφή χρεών αδύναμων ομάδων (π.χ. ανέργων), γεγονός που, όπως αναφέρει, θα επιδράσει θετικά και στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Σχετικά άρθρα