ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατούλης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να “δουλεύει” τους ανέργους

Στρατούλης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να “δουλεύει” τους ανέργους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Γιάννης Βρούτσης, Δημήτρης Στρατούλης, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εργασίας,

Δήλωση για τη συνεδρίαση τη Δευτέρα του κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «o πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνεχίζουν να «δουλεύουν» κανονικά τους ανέργους».

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Στρατούλης είπε:

Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εργασίας στη συνεδρίαση του συμβουλίου απασχόλησης επανέλαβαν για πολλοστή φορά τις χιλιοειπωμένες εξαγγελίες τους για προγράμματα δήθεν απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων με κακοπληρωμένη, πολύ κάτω του ήδη μειωμένου κατώτερου μισθού, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία.

Αυτές οι πολιτικές δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο την πρωτοφανώς υψηλή ανεργία που προκάλεσαν οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, αλλά την ανακυκλώνουν μεταξύ των ανέργων με όρους σύγχρονης εργασιακής δουλείας. Από αυτά τα προγράμματα δεν ωφελούνται οι άνεργοι, αλλά οι γενναία επιδοτούμενες μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ανεργία επίσης δεν αντιμετωπίζεται με τις νέες ιδέες της κυβέρνησης για λευκό μητρώο επιχειρήσεων και ρήτρες απασχόλησης σε ανύπαρκτες αναπτυξιακές της δράσεις ούτε με αναπαλαίωση των ιδεών της για νέα μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα βάλει δυναμίτη στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει το σταμάτημα των μνημονιακών πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας, μεγάλες δημόσιες και κοινωνικές επενδύσεις, παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση της ζήτησης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και με ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και συμπληρωματικά εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ έκτακτων προγραμμάτων δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Οι άνεργοι όμως και οι οικογένειές τους θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και η τρόικα, με τα καταστροφικά μνημόνιά τους, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα καταργήσει το μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη μείωση και αντιμετώπιση της ανεργίας. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο τους θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και θα δρομολογήσουν μια τέτοια εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα