Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: 20% η μείωση μισθού – Κοροϊδεύει ο Πέτσας

Χαρίτσης: 20% η μείωση μισθού – Κοροϊδεύει ο Πέτσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Γιάννης Βρούτσης, Μισθοί, Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ,

«Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%.

Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%».

Αυτό αναφέρει στην απάντησή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μείωση μισθών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει.

»Σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί.

»Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική.

»Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%.

»Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Χαρίτσης.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της.

»Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας.

»Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία.

»Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει. Μπορούμε αλλιώς!

»Με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών», καταλήγει η κ. Χαρίτσης.

Νωρίτερα ο κ. Πέτσας είχε υποστηρίξει ότι «η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η Αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια. Ανεύθυνη. Και ψεύτικη.

»Δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο. Αλλά, μόνο με το μηδέν. Με την ανεργία. Και την ανασφάλεια», είχε προσθέσει.

Σχετικά άρθρα