Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων

Τι δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Νηπιαγωγείο, Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Στο θέμα του ανοίγματος των Δημοτικών σχολείων αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τονίζοντας μάλιστα τα οφέλη που θα υπάρξουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Σύντομα θα το μάθουμε», απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Θέμα 104,6 κ, αναφερόμενη στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς, όπως εξήγησε, οι ειδικοί συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν.

Απαντώντας αναφορικά με τις αναγκαιότητες της επανεκκίνησης των μαθημάτων στο Δημοτικό, τόνισε πως «η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές», εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη, αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η «επανασύνδεση των παιδιών με το δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές», επισήμανε η υφυπουργός.

Έχουν αποσταλεί οδηγίες στα σχολεία

Η ίδια γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Δημοτικών, όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για παράδειγμα, η «πρώτη δημοτικού έχει σημαντικά πράγματα, τα οποία διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή», τόνισε η υφυπουργός, ενώ η ΣΤ΄ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη γλώσσα και τα μαθηματικά.

Για το λόγο αυτό, η κυρία Ζαχαράκη επανέλαβε την έκκλησή της προς τους μαθητές να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία, ενόψει και της κάλυψης μέρους της τρέχουσας ύλης από το Σεπτέμβριο.

«Τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου»

Στο ενδιάμεσο, «τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν πάρουμε το πράσινο φως», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας ως προς τη λειτουργία των δημοτικών και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί».

Πόσοι μαθητές επέστρεψαν σε γυμνάσια – λύκεια

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε την επιστροφή «πολύ ομαλή», προσδιορίζοντας στο 70% το ποσοστό των μαθητών που προσήλθαν για τα μαθήματα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, υψηλότερα ποσοστά επιστροφής καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο, ενώ πιο άτονη υπήρξε η παρουσία μαθητριών και μαθητών της Γ΄ Λυκείου.

Τέλος, «πολύ μικρό» χαρακτήρισε η υφυπουργός και τον αριθμό εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν άδειες ειδικού σκοπού ή άδειες ως ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σχετικά άρθρα