Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε η Κεραμέως στον Αμβρόσιο για τον αφορισμό

Τι απάντησε η Κεραμέως στον Αμβρόσιο για τον αφορισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκκλησία της Ελλάδος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Νίκη Κεραμέως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στον αφορισμό από τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα.

»Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει.

»Εγώ θεωρώ ότι κινηθήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιστούς κάθε δόγματος.

»Κι αυτό παρά την εξαιρετική δυσκολία του εγχειρήματος και το πολύ δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου.

»Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι» επεσήμανε η υπουργός.

Ικανοποιημένη και από τη δεύτερη φάση επιστροφής στα σχολεία εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όλα κυλούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Πάμε βήμα- βήμα στο πλαίσιο των οδηγιών απο τους ειδικούς, υπογράμμισε η κ. Κεραμέως επισημαίνοντας ότι καθηγητές και μαθητές τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο τυχόν κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή διευκρίνισε ότι δεν κλείνει το σχολείο αλλά το τμήμα και ιχνηλατούνται όλες οι επαφές του μαθητή.

Κατέστησε σαφές ότι τα ίδια προστατευτικά τμέτρα θα τηρηθούν και στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την επομένη για τα ΕΠΑΛ.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις για αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως η Πολιτεία έχει χρέος, με βαση τις οδηγίες των ειδικών, να βοηθήσει τους μαθητές να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για τη νέα σχολική χρονιά τόνισε ότι η έναρξη είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις για την κάμερες στα σχολεία επανέλαβε ότι μπήκαν για να έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι πρόκειται για ειδική ρύθμιση μόνο για πανδημική κρίση και ξεκαθάρισε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιη των προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά άρθρα