Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Δεν θέλουμε στρατιωτικοποίηση των διαφορών μας με την Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Δεν θέλουμε στρατιωτικοποίηση των διαφορών μας με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας λόγο παράλληλα για αυξανόμενη ένταση από πλευράς Τουρκίας στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Μιλώντας στον Realfm, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε η Τουρκία οδηγήθηκε σε απομόνωση μετά τα γεγονότα του Έβρου και έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί στρατιωτικοποίηση των διαφορών.

«Εμείς στέλνουμε ένα μήνυμα στην Άγκυρα πολύ σαφές, ότι από τη μία είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε ένα διπλωματικό διάλογο μαζί τους, ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να στρατικοποιήσουμε τις μεταξύ μας διαφορές γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε όλους, και εμάς και αυτούς, σε μία κατάσταση η οποία δεν ευνοεί ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε με τις συνέπειες που υπάρχουν από τον τουρισμό για τις οικονομίες μας.

»Και βέβαια ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας Δίκαια όταν αυτά προσβληθούν».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Τουρκίας για επιχειρήσεις ερευνών στο χώρο που ορίζεται από τη συμφωνία με την Τρίπολη, νοτίως της Κρήτης, δηλαδή στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, και σε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στον ελληνικό τουρισμό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι κάτι το οποίο το επεξεργαζόμαστε.

»Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας ανησυχεί.

»Έχουν λάβει από το υπουργείο Άμυνας όλα τα μέτρα για να είναι προετοιμασμένοι για μία τέτοια εξέλιξη.

»Το πιο βασικό όμως είναι το μήνυμα που στέλνουμε ότι εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να οδηγηθούν οι μεταξύ μας διαφορές σε μία στρατικοποίηση.

Μία στρατικοποίηση ουσιαστικά θα οδηγούσε και την Ελλάδα και την Τουρκία στο να βρεθούμε απομονωμένοι από τον διεθνές περίγυρο».

Σχετικά άρθρα