Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Προσβολή και πρόκληση η αμφισβήτηση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας

Βαρβιτσιώτης: Προσβολή και πρόκληση η αμφισβήτηση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι «η υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι αδιαπραγμάτευτη» έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και υπογραμμίζει ότι η πολιτική της έντασης που συντηρεί η Τουρκία είναι άστοχη και οδηγεί σε αδιέξοδα.

«Απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα θα συνεχίζει να αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

»Η χώρα μας είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα», υπογραμμίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κρίση στον Έβρο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα επέδειξε αποφασιστικότητα και απέδειξε ότι ξέρει και μπορεί να προστατεύει τα σύνορά της, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, ενώ το ίδιο γίνεται καθημερινά και στο Αιγαίο.

Όσον αφορά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει ότι θα είναι «δυναμική, επίκαιρη και κυρίως ψηφιακή», με στόχο να γίνει ένας μεγάλος, ελεύθερος, ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος για τους δημοκρατικούς θεσμούς, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περίοδο της πανδημίας COVID19.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι αφίξεις στα νησιά είναι περιορισμένες, ενώ υπάρχουν μέρες που είναι μηδενικές.

»Και αυτό αποδεικνύει, ότι το μήνυμά μας έχει ληφθεί από την άλλη πλευρά.

»Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε, ειδικά τώρα που οι καλές καιρικές συνθήκες μπορεί να ευνοήσουν τέτοιου είδους απόπειρες προώθησης μεταναστών στα νησιά μας», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός και υπογραμμίζει ότι έχει γίνει αντιληπτό και στην Ευρώπη, μετά την κρίση στον Έβρο, ότι η Τουρκία δεν εκβιάζει μόνο την Ελλάδα αλλά κυρίως την Ευρώπη.

Προσθέτει, ακόμη, ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από την Τουρκία θα συνιστά προσβολή και πρόκληση απέναντι και στη διεθνή κοινότητα.

Σχετικά άρθρα