Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης κατά Σκέρτσου: «Ο Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει»

Χαρίτσης κατά Σκέρτσου: «Ο Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Σκέρτσος, Αλέξης Χαρίτσης, Δικαιοσύνη, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Δολοφονίες, Δωδεκάνησα, Ελένη Τοπαλούδη, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, Ρόδος, ΣΥΡΙΖΑ, Φοιτητές,

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, -ως ιδιώτη, και όχι ως μέλους της κυβέρνησης, όπως είπε ο ίδιος- με την οποία άσκησε κριτική στην αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Σκέρτσο, καταλογίζοντάς του ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο Α. Χαρίτσης δήλωσε ότι «ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του.

»Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς “η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα”, όπως ισχυρίζεται.

»Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης».

Σκέρτσος: Άλλο η ενσυναίσθηση και άλλο η ταύτιση

Θέση για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, Αριστοτελίας Δόγκα, πήρε νωρίτερα με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

«Τα δικαστήρια δεν είναι “λαϊκή απογευματινή”. Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση» σημειώνει αρχικά ο κ. Σκέρτσος.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Ο κ Σκέρτσος καταλήγει με την ευχή «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Σχετικά άρθρα