Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η εισαγγελέας Εφετών Βασ. Βλάχου εκλέχτηκε επόπτης της ΕΥΠ

Η εισαγγελέας Εφετών Βασ. Βλάχου εκλέχτηκε επόπτης της ΕΥΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με οριακή πλειοψηφία 6-5 τοποθετείται η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου στη θέση του επόπτη της ΕΥΠ. Θα ελέγχει τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεών της.

Η κ. Βλάχου τοποθετείται στη συγκεκριμένη θέση με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Ποινικής Δικαιοσύνης (Αρείου Πάγου), που συνεδρίασε την Τρίτη υπό την 11μελή σύνθεση του και υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα.

Η κ. Βλάχου είναι 56 χρόνων και εισήλθε στο εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993.

Προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2011 και στην συνέχεια προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών.

Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας που διεξήχθη η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όμως, ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της κ. Βλάχου στο εξωτερικό προκάλεσε την τρίτη ημέρα της δίκης, τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου.

Το 2014 η κυρία Βλάχου μετατίθεται από την Κρήτη στο Εφετείο Πειραιά και τον Σεπτέμβριο του 2018 κληρώθηκε εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που δικάζεται η υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Noor 1».

Σχετικά άρθρα