Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξένη Δημητρίου: «Έθαψαν» έρευνες για offshore τριών υπουργών της Ν.Δ.

Ξένη Δημητρίου: «Έθαψαν» έρευνες για offshore τριών υπουργών της Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Άρειος Πάγος, Γιάννης Αγγελής, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ελένη Ράικου, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Μανιαδάκης, Ξένη Δημητρίου, Σκάνδαλο, Σκάνδαλο Novartis,

Την άποψη ότι οι καταθέσεις στις οποίες βασίζεται το σενάριο της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, ξεκινούν όψιμα και αφού έχουν προηγηθεί δυσμενείς εξελίξεις για τους συγκεκριμένους μάρτυρες, εξέφρασε κατά την τέταρτη μέρα της κατάθεσής της στον Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με το tvxs.gr.

Με ρυθμό σχεδόν καταιγιστικό, απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

Αρχές του 2018 κατατέθηκαν οι μηνύσεις Σαμαρά και άλλων κατά των εισαγγελέων και πολιτικών προσώπων.

Αγγελής και Ραικου δεν είπαν το παραμικρό τότε για πιέσεις, Ρασπουτιν κλπ.

Αυτα ειπώθηκαν πολύ μετά τον Φεβρουάριο του 2018.

Εγώ η ίδια έστειλα τις μηνύσεις στη Βουλή. Πολύ αργότερα -ένα χρόνο μετα- Ραικου και Αγγελής άρχισαν να μιλούν για Παπαγγελοπουλο και πιέσεις.

Όψιμα τα λέει η Ραικου και ακόμη πιο όψιμα ο Αγγελής.

Ιδιαίτερα για τον I. Αγγελή και το ταξίδι στη Βιένη, σημειώνει: Μετά το ταξίδι στη Βιέννη ο Αγγελής μου είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα που του ασκούσε κριτική ήταν ο Παπαγγελοπουλος. Μόνο για το δημοσίευμα. Όχι για πιέσεις κλπ στην υπόθεση της Novartis.

Ενώ για την Ε. Ράικου πρόσθεσε: Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό της από τη Novartis.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον Ι. Μανιαδάκη και την εμπλοκή του, τεκμηριώνει γιατί η κατάθεσή του είναι αναξιόπιστη:

Πριν καταστεί κατηγορουμενος ο Μανιαδάκης έπρεπε να είχε κάνει τις καταγγελίες για πιέσεις και να έμπλεξει πολιτικούς.

Ο χρόνος που το έκανε (ενώ είναι κατηγορουμενος) είναι σημαντικός. Δεν είναι αξιόπιστος για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Σε σχέση με την πολυσυζητημένη επίσκεψη του πρώην Δ. Τζανακόπουλου στο γραφείο της, ρωτήθηκε από το Γιάννη Ραγκούση:

Ραγκούσης: Η επίσκεψη Τζανακοπουλου ήταν παρέμβαση;

Δημητρίου: Όχι φυσικά. Συζητήσαμε για λίγα λεπτά διαδικαστικά θέματα. Δεν είναι ασυνήθιστο να ζητούν συνάντηση και να επισκέπτονται τον Άρειο Πάγο, πολιτικοί.

Μάλιστα με είχε επισκεφθεί νυν υπουργός της ΝΔ, όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση, για να με ρωτήσει για εκκρεμή προσωπική του υπόθεση. Φυσικά και δεν τον ενημέρωσα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον Οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, σε μαρτυρία του οποίου μάλιστα βασίζεται η επέκταστη του Κατηγορητηρίου της υπόθεσης, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε:

«Ο κύριος Αθανασίου κρατούσε για 3 χρόνια (2014-2017) υπόθεση που αφορούσε off shore εταιρείες 3 βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί.

Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικατάστατη του, κύριο Μπρη στην κυρία Ραικου για συσχέτιση.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η κυρία Ραικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα.»

Μάλιστα σε άλλη απάντησή της ανέφερει για την προαγωγή του Αθανασίου:

«Ζήτησα να μην προαχθεί ο κ. Αθανασίου και για αυτό αλλά και για το γεγονός ότι όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων για τα Panama papers είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη».

Σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Ραγκούση για το αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, η κα Δημητρίου απάντησε:

«Μεγάλο σκάνδαλο το σκάνδαλο Novartis και καλώς ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

»Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με ολα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς Διαφθοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη».

Σχετικά άρθρα