Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας και Τζέφρι Πάιατ συζήτησαν πάνω στον «μεγάλο χάρτη» της περιοχής

Νίκος Δένδιας και Τζέφρι Πάιατ συζήτησαν πάνω στον «μεγάλο χάρτη» της περιοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιβύη, Νίκος Δένδιας, Συρία, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Νίκος Δένδιας και Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκαν την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός πρεσβευτής είχαν πολλά να συζητήσουν.

Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και Βαλκάνια, αλλά και η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι τα κοινά θέματα που απασχολούν ελληνική και αμερικανική διπλωματία.

Η Ελλάδα έχει ρόλο ηγέτιδας δύναμης στα Βαλκάνια και πυλώνα σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο.

Είναι ρόλος αναγνωρισμένος από τις ΗΠΑ και οικοδομήθηκε τα τελευταία χρόνια πάνω στον χαλύβδινο άξονα της συμμαχίας Αθήνας – Ιεροσολύμων, στην παραδοσιακή φιλία της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και στην ιστορική ηγεσία της χώρας μας στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Ο Νίκος Δένδιας είναι υπέρμαχος αυτής της εξωτερικής πολιτικής.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά τη συνάντηση με τον Τζέφρι Πάιατ, «συναντήθηκα σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) με τον Πρέσβη των ΗΠΑ με τον οποίο συζητήσαμε για τη διμερή συνεργασία Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, τις περιφερειακές εξελίξεις, την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία, όπως και για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19».

Με τη σειρά του ο Τζέφρι Πάιατ, επίσης σε ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι είναι κοινά τα συμφέροντα Αθήνας και Ουάσιγκτον σε Λιβύη, Συρία, Βαλκάνια.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης σχολίασε επίσης ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της πρόσωπο με πρόσωπο διπλωματίας με τους στενούς μας συμμάχους, ενώ «Μένουμε Ασφαλείς».

Σχετικά άρθρα