Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία: Aπλήρωτοι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές στο «Αττικόν»

Καταγγελία: Aπλήρωτοι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές στο «Αττικόν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Νοσοκομειακοί Γιατροί, Νοσοκομείο Αττικόν,

Aπλήρωτοι θα παραμείνουν για το τρέχον 15νθήμερο οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του Αττικόν καθώς τελείωσαν τα λεφτά στο ταμείο.

Αυτό καταγγέλλει ο γιατρός και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, αναρτώντας και σχετικό έγγραφο.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς τμήμα Οικονομικού και το γραφείο μισθοδοσίας του νοσοκομείου Αττικόν, «δεν είναι δυνατή καμία καταβολή στην πληρωμή επικουρικού ιατρικού και λοιπού προσωπικού της 13ης – 5 – 2020, καθώς ο εν λόγω τύπος πληρωμής δεσμεύτηκε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών λόγω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς το προσωπικό του ΕΛΚΕ/ΕΚΠΑ», δηλαδή του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έτσι οι επικουρικοί γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου αναφοράς, μάλιστα, για τον κοροναϊό θα παραμείνουν απλήρωτοι έως τα τέλη του μήνα αφού «ως εκ τούτου οι μισθοδοσίες θα καταβληθούν εκτάκτως και κατεξαίρεση στις 22-5-2020».

«Τέλειωσαν τα λεφτά άρα δεν παίρνετε μισθό αυτό το 15θήμερο εσείς επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές λένε οι αρμόδιοι του «Αττικού» στους «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες».

»Δηλαδή φαΐ δεν έχει, μόνο χειροκρότημα.

»Είναι σε γνώση σας αυτό κ.κ. @Vkikilias και @kmitsotakis;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, ο Παναγιώτης Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες εδώ και επτά μήνες.

Εφημερίες που και όταν τις πληρωθούν δεν θα τις πάρουν στο ακέραιο καθώς ο νόμος προβλέπει περικοπές όταν ξεπεραστεί το πλαφόν, το οποίο δεν επαναδιαμορφώθηκε από την κυβέρνηση εξαιτίας της αύξησης των εφημεριών λόγω των ειδικών συνθηκών του κοροναϊού.

Από πλευράς του, το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση.

Σχετικά άρθρα