Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Άλεξ Ρόντος για την εμπλοκή σε ΜΚΟ με “χρυσές επιδοτήσεις” 9 δισ. ευρώ

Τι απαντά ο  Άλεξ Ρόντος για την εμπλοκή σε ΜΚΟ με “χρυσές επιδοτήσεις” 9 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπανδρέου, Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, Κώστας Τζεβελέκος,

Ο Αλεξ Ρόντος, πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τη ΜΚΟ που έπαιρνε χρυσές επιχορηγήσεις, εξέφρασε την έκπληξη του και τόνισε πως δεν του έχει ζητηθεί από τις Αρχές να καταθέσει για την υπόθεση.

Μιλώντας στο Έθνος, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ), υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο, το όποιο -όπως είπε- ήταν προβληματικό και ελλιπές.

Ο κ. Ρόντος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε επίσης ότι επανειλημμένα είχε θέσει το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου και υιοθέτησης της εμπειρίας άλλων χωρών για την ύπαρξη αποτελεσματικού ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου και υλοποίησης του έργου των ΜΚΟ χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση.

Μία από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

Το σκάνδαλο-μαμούθ με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες απάτες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Για την υπόθεση διώκονται συνολικά 8 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος, εν ενεργεία διπλωμάτες και ο δημοσιογράφος Κώστας Τζεβελέκος, που έχει ήδη προφυλακιστεί.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, με τίτλο “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης”, χρηματοδοτήθηκε αδρά την περίοδο 2000-2004 με το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών -συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ)- για την πραγματοποίηση 8 προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στο Ιράκ, τον Λίβανο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η ΜΚΟ πέτυχε την εκταμίευση των χρημάτων με παράνομο τρόπο, ενώ το έργο που παρήγαγε παραμένει σκοτεινό αφού -όπως αποκαλύφθηκε από αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας- οι πρεσβείες μας στις χώρες αυτές δεν την είχαν δει ποτέ στις εμπόλεμες περιοχές.

Σχετικά άρθρα