Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: O Mητσοτάκης εξυπηρετεί συμφέροντα και θέλει να εμφανίζεται ως οικολόγος

Τσίπρας: O Mητσοτάκης εξυπηρετεί συμφέροντα και θέλει να εμφανίζεται ως οικολόγος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο Α. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχω την αίσθηση ότι απ’ την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η πρόθεση να κανονικοποιηθεί μια κατάσταση εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία», τονίζοντας ότι το θέμα της λειτουργίας δεν είναι δευτερεύον και τόνισε ότι, πέραν του γεγονός ότι έως τώρα νομοθετούσε με ΠΝΠ στο όνομα της έκτακτης ανάγκης και για θέματα πέραν της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει 26 νομοθετικά σχέδια τους επόμενους τρεις μήνες, όμως δεν μπορεί να προωθηθούν μέσα από μια διαδικασία που η Βουλή θα υπολειτουργεί, όπου θα υπάρχουν περιορισμοί.

Εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του για το θέμα της επιστολικής ψήφου.

«Δεν μπορεί η Βουλή όταν τίθεται αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να ψηφίζει δια της επιστολής ψήφου», δεν μπορεί να αναθέτουν στους γραμματείς των Κ.Ο. την ψήφο συνείδησης που το Σύνταγμα ορίζει ότι αυτοπρόσωπα πρέπει να τη δώσει ο βουλευτής και ξεκαθάρισε ότι «δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία.

»Θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία και ελπίζω ότι είναι η πρώτη και τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Κατά την ομιλία του, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «το νομοσχέδιό σας έρχεται από πολύ παλιά.

Ενα μοντέλο που απελευθερώνει δυναμικές που μας γυρίζουν πίσω» και παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο που έχουμε μπροστά μας απορρυθμίζει, εξυπηρετεί συμφέροντα κι ενώ τα κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εμφανίζεται ως οικολόγος. Οικολόγος που θέλει να καταργήσει το άρθρο 24».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «για μας, τους αριστερούς, τους προοδευτικούς, τους οικολόγους, σοσιαλιστές, η μετάβαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον δεν μπορεί να αφεθεί στην αγορά και τους ανεξέλεγκτους κανόνες της».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το νέο σύνθημα του παγκόσμιου οικολογικού συστήματος λέει αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα.

Στη χώρα μας επειδή εσείς, ως παράταξη εκπροσωπείτε αυτό που λέμε σύστημα το σύνθημα θάπρεπε να γίνει: Αλλάξτε κυβέρνηση και όχι το κλίμα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο σχόλιο του πρωθυπουργού για τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο έξω από το Βουλή.

«Για τη συγκέντρωση των εκπροσώπων των φορέων των οικολογικών οργανώσεων και ΜΚΟ, ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος ότι αποτελούν υγειονομικό κίνδυνο.

Όταν ο ίδιος κάλεσε στο τηλέφωνο τον δήμαρχο και του ζήτησε να περάσει έξω από το Μαξίμου το φορτηγό που έκανε συναυλία και καλούσε τα τηλεοπτικά συνεργεία για να απαθανατίσουν τη δήθεν αυθόρμητη στιγμή, δεν τον πείραξαν οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν» σχολίασε.

«Τον πείραξαν τώρα μην τυχόν και χαλάσει η ωραία σούπα της “ομοφωνίας”, αξίας 20 εκατ.» προσέθεσε, ενώ ανέφερε ότι «σε αντίθεση με τα ΜΜΕ» «η κοινωνία δεν τον λιβανίζει, αλλά βρίσκεται έναντι πρωτοφανούς κατάστασης».

Σχετικά άρθρα