Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: Πολύ κάτω του 0,5 ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τσιόδρας: Πολύ κάτω του 0,5 ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

Την ικανοποίησή του για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στον δείκτη μεταδοτικότητας του κορωνοϊού (R0), εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως στη χώρα μας είναι κάτω από 0,5.

Το R0 σημαίνει σε πόσα άτομα μπορεί κάποιος να μεταδώσει τη νόσο, ενώ όπως είχε εξηγήσει ο κ. Τσιόδρας αποτελεί την «πυξίδα» στην πορεία της επιδημίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως «πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι καθώς και να έχουμε μια στρατηγική που περιορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την πανδημία».

Ο συγκεκριμένος δείκτης, όπως είχε εξηγήσει σε παλαιότερη ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, δείχνει τον ρυθμό που μπορεί να μεταδοθεί ο ιός στον πληθυσμό, βάσει του αριθμού των κρουσμάτων και αυτό γιατί «αποτυπώνει» το πόσοι μπορεί να κολλήσουν από έναν φορέα του ιού.

«Δεν θα σας πω πόσο ακριβώς είναι, αλλά είναι αρκετά κάτω του 0,5» δήλωσε, χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για «αισιοδοξία», την οποία «πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Σχετικά άρθρα