Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ για άνοιγμα σχολείων: Λέγεται ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιώτες σχολάρχες

Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ για άνοιγμα σχολείων: Λέγεται ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί ιδιώτες σχολάρχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικά Σχολεία, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Κοτζιάς, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Τα σχολεία έκλεισαν με το επιχείρημα ότι είναι «υγειονομικές βόμβες». Τι έχει αλλάξει;, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σοσιαλπατριωτική κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά.

«Η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, με εξαίρεση εκείνων της Γ’ Λυκείου, είναι άνευ ουσίας.

»Μάλιστα, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο, η κυβερνητική απόφαση να αποδειχθεί ανεύθυνη και επικίνδυνη.

»Στη Γερμανία, μετά το άνοιγμα και των σχολείων, ο ρυθμός διάχυσης της επιδημίας αυξήθηκε και υπάρχουν σκέψεις να ξανακλείσουν.

»Λέγεται ότι η κυβέρνηση, αγνοώντας τις ενστάσεις της επιστημονικής κοινότητας και τη διχογνωμία των λοιμοξιολόγων, εξυπηρετεί ιδιώτες σχολάρχες.

»Υποστηρίζεται, ακόμα, ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με πρόθεση εκλογικών παιχνιδιών.

»Εάν αληθεύει, έστω και ένα από αυτά, τότε μετατρέπει τους μαθητές σε πειραματόζωα. Επιχειρεί μέσω των παιδιών να αναπτύξει ανοσία στην Κοινότητα;

»Οι μαθητές μέχρι τη Β’ Λυκείου, θα πρέπει να προαχθούν χωρίς εξετάσεις και η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, ώστε να γίνει αναπλήρωση σε τυχόν ελλείψεις στη διδακτέα ύλη.

»Για να λειτουργήσει η επόμενη χρονιά με επιτυχία, πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό.

»Να διευρυνθεί η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να στηριχθούν οι μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από οικογένειες με μεγάλες οικονομικές ανάγκες.

»Ζητάμε χρήματα για την Παιδεία και τη νέα γενιά. Όχι για να στηρίζονται οι γνωστές άγνωστες παρέες.

»Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, με γνώμονα την προστασία της μαθητιώσας νεολαίας μας, του μέλλοντος της πατρίδας μας.

»Δεν υπάρχει μόνο η ατομική ευθύνη, υπάρχει και η κυβερνητική και αυτό πρέπει να αποδεικνύει η κυβέρνηση για κάθε ενέργειά της, διαφορετικά είναι υπόλογη.

»Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε κοινό αγώνα για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, και τεχνολογικά ανεπτυγμένο σχολείο», καταλήγει η ανακοίνωση του Πράττω.

Σχετικά άρθρα