Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρ. Σπίρτζης: Παραδοχή εγκληματικής αδράνειας της Περιφέρειας Αττικής για την κλινική «Ταξιάρχαι»

Χρ. Σπίρτζης: Παραδοχή εγκληματικής αδράνειας της Περιφέρειας Αττικής για την κλινική «Ταξιάρχαι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για παραδοχή εγκληματικής αδράνειας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοΐου (Covid–19) συνιστά η σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τον υγειονομικό έλεγχο στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που διενεργήθηκε με καθυστέρηση και εσπευσμένα, στις 28 Απριλίου 2020, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή μας, στις 27 Απριλίου 2020, καταγγέλλει ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Βέβαια, όταν αναδείξαμε το πρόβλημα που υπάρχει στην συγκεκριμένη κλινική, τις ιδιωτικές κλινικές και το πλαίσιο ελέγχων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης μας επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να απαντά επί της ουσίας.

»Με τη σημερινή του ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Πατούλης:

»–Παραδέχεται ότι η αρμόδια κατά το Νόμο τριμελής Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, προχώρησε μόλις την 28η Απριλίου 2020, δηλαδή μία ημέρα μετά την δική μας ανακοίνωση, στον έλεγχο της κλινικής στην οποία παρουσιάστηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων covid-19, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ασθενών συμπολιτών μας και τη θέση σε κίνδυνο δεκάδων ασθενών συμπολιτών μας και του προσωπικού της κλινικής.

»–Παραδέχεται ότι το προσωπικό της κλινικής ήταν ελλιπές διότι, όπως δηλώθηκε από τους υπεύθυνους της κλινικής, μέρος του βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω Covid-19.

»–Παραδέχεται ότι η τριμελής επιτροπή ορίστηκε από τον κατ΄επιλογήν του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανάσιο Βαθιώτη.

»Αναμένουμε την έκθεση της Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.

»Επειδή μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση, αλλά αντιθέτως στην αρχική της ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να αποπροσανατολίσει αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε, δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την ιστοσελίδα της κλινικής «Ταξιάρχαι» με την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κατ΄επιλογήν του Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανάσιος Βαθιώτης υπήρξε συνεργάτης της κλινικής», καταλήγει ο κ. Σπίρτζης.

Σχετικά άρθρα