Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Mega: Στο 21% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολίτες προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσκόπηση Mega: Στο 21% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πολίτες προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Metron Analysis, Δημοσκοπήσεις, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στο 21% διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 42,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%.

ΚΙΝΑΛ 5%

ΚΚΕ 4,7%

Ελληνική Λύση 2,9%

ΜΕΡΑ25 3,2%

Χρυσή Αυγή 1,5%

Ανταρσία 1%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 8,5%

Αυτοδυναμία ή συνεργασία;

Παρά την τεράστια αυτή διαφορά στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες έστω και οριακά προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων τάσσεται το 48% ενώ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας το 49%, κάτι που δείχνει διχασμό της κοινωνίας ως προς αυτό το ερώτημα.

Φόβοι όχι μόνο για τον κορονοϊό, αλλά και για την οικονομία

Στην ερώτηση για το ποιο πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το 38% απαντά η επιδημία του κοροναϊού, το 31% η οικονομία, το 9% η ανεργία και το 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει «πέσει» εξαιτίας των εξελίξεων με τη δημόσια υγεία.

Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία αγωνιά τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για την επόμενη ημέρα στην οικονομία που σχετίζεται με τις επιπτώσεις από το lockdown.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι τον Ιανουάριο ο φόβος για την πανδημία ήταν στο 1%, εκτοξεύτηκε στο 49% στις 20 Μαρτίου και βρίσκεται στο 40% στις 20 Απριλίου.

Αναφορικά με την οικονομία, φτάνει στα επίπεδα του Σεπτέμβρη του 2019 καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έρχονται και τρομάζει για το αύριο.

Θετικές είναι οι γνώμες των ερωτηθέντων για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού σε ποσοστό της τάξης του 87% ενώ στις εντυπώσεις για τα θέματα οικονομίας το ποσοστό που βλέπει θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης είναι 45%.

Σχετικά άρθρα