Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσιόδρας: Οι 7 λόγοι που ανοίγουν τα σχολεία

Τσιόδρας: Οι 7 λόγοι που ανοίγουν τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σχολεία, Σωτήρης Τσιόδρας, Υπουργείο Υγείας,

Τους επτά λόγους για τους οποίους η Επιτροπή Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό αποφάσισε την επανέναρξη των σχολείων εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, πλέον γνωρίζουμε ότι οι λοιμώξεις εμφανίζονται στα παιδιά σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τους ενήλικους.

Επίσης, τα παιδιά εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικους.

Τρίτον, όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω του 1% των συνολικών κρουσμάτων στην Κίνα ήταν παιδιά, ηλικίας έως 18 ετών.

Τέταρτον, σύμφωνα με τις μελέτες που υπάρχουν, τα παιδιά μολύνονται κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον και όχι στο σχολείο, και, πέμπτον, έχουν τρεις φορές μικρότερες πιθανότητες μόλυνσης σε σχέση με τους άνω των 20 ετών και τέσσερις φορές σε σχέση με τους άνω των 65 ετών.

Τέλος, όπως διευκρίνισε η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα είναι ασυνήθιστη, ενώ είναι απίθανο να αποτελούν πρωτογενείς πηγές μετάδοσης, σύμφωνα με σχετικές μελέτες.

Σε αυτή τη φάση είναι σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διαδικασίες θερμομέτρησης των μαθητών κατά την είσοδο των μαθητών στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα