Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδαλιάς: Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα

Χαρδαλιάς: Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κομμωτήρια, ενώ κάτι τέτοιο θα ισχύει και σε ταξί, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ, ενώ υποστήριξε ότι όπου εντοπίζονται παραβάτες, θα έχουν πρόστιμο 150 ευρώ.

«Η χρήση μάσκας και καλύμματος είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους επιβάτες.

»Για το προσωπικό και τους πελάτες σε σούπερ μάρκετ, ταξί, κομμωτήρια, νοσοκομεία.

»Σε περίπτωση παράβασης πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ.

»Σε κάθε βήμα θα υπενθυμίζουμε σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό», δήλωσε ο κύριος Χαρδαλιάς κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό.

«Η ατομική ευθύνη του καθενός είναι το μεγάλο μας όπλο»

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και την Κυριακή.

Μέχρι τότε για τις μετακινήσεις χρειάζεται έντυπο και sms, επανέλαβε και την Τετάρτη ο Ν. Χαρδαλιάς.

Ξεκαθάρισε πως μέχρι τότε απαγορεύονται οι εκτός τόπου κατοικίας μετακινήσεις σε εξοχικά και χωριά και θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο στους παραβάτες, καθώς οι έλεγχοι θα παραμείνουν συστηματικοί.

Για την Πρωτομαγιά, σημείωσε πως φέτος συγκεντρώσεις ανήμερα του εορτασμού «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», γι’ αυτό και ζήτησε από τα σωματεία εργαζομένων να σεβαστούν τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών κι ασθενών.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως το τελευταίο διήμερο έφθασαν στην Ελλάδα άλλες έξι πτήσεις από το εξωτερικό, με συνολικά 514 επιβάτες.

Ελέγχθηκαν όλοι και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό.

«Ο ιός παραμένει εδώ, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία ακόμα.

»Δεν μπορούμε να έχουμε κι έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη.

»Γι’ αυτό και η ατομική ευθύνη του καθενός είναι το μεγάλο μας όπλο» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά άρθρα