Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρούτσης: Χωρίς άλλη αίτηση το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες – Πότε θα καταβληθεί

Βρούτσης: Χωρίς άλλη αίτηση το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες – Πότε θα καταβληθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Εργασίας,

Χωρίς άλλη αίτηση θα λάβουν απευθείας τα 600 ευρώ της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης οι επιστήμονες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης το οποίο καταργήθηκε.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, «το επίδομα των 600 ευρώ θα καταβληθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σε περίπου 165.000 επιστήμονες».

Πρόκειται για όλους όσοι είχαν ήδη υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια άλλη ενέργεια ώστε να λάβουν τα 600 ευρώ.

Ταυτόχρονα δίνεται δυνατότητα να μπουν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση και επιστήμονες που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή στο κατηργημένο πρόγραμμα, αρκεί να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση μέχρι τις 8 Μαΐου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα στην οποία υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από την 1η Απριλίου.

«Κλειδί» στην νέα διαδικασία είναι η επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητα βάσει ΑΦΜ.

Επίσης οι περίπου 17.700 που έχουν λάβει την προκαταβολή των 400 ευρώ, θα λάβουν τώρα τα 200 ευρώ που απομένουν.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην σημερινή πληρωμή των 800 ευρώ σε 105.853 μισθωτούς, προσθέτοντας ότι, την επόμενη εβδομάδα, προετοιμάζεται η καταβολή των 800 ευρώ στους 160.000 εργαζόμενους στις ειδικές κατηγορίες, καθώς και το τρίτο και τελευταίο «κύμα» πληρωμών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα